Početna Hrvatska Splićani šokirani računima za struju

Splićani šokirani računima za struju

3335
UDIO

POLUGODIŠNJE akontacije za struju neugodno su iznenadile veći broj Splićana, nekima su računi uvećani i 40 posto.

Index je razgovarao sa supružnicima koji plaćaju akontaciju 260 kuna. Sada bi trebali 313 kuna. Oboje su ekonomisti i na problem gledaju drugačije.

Supruga radi u računovodstvu i odmah je napisala prigovor HEP-u. Odgovoreno joj je da će se netko javiti. Objašnjenje još nije dobila.

“Nije neka lova, ali ne dam im ni kune!”

“Nema logike da su tako akontacije izračunali. Nije neka lova, ali im ne dam ni kune!” kazala nam je.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Žena knjiži račune svaki dan pa je i njena reakcija sasvim razumljiva. Zašto bi kreditirala HEP? Suprug se, pak, bavi marketingom i ne vidi u tome veći problem.

“Greška je napravljena, tu spora nema. Jednostavno nećemo platiti zadnju ratu akontacije, ionako se poslije toga radi obračun”, kaže suprug.

Oboje su zaposleni i imaju uredna primanja, a i potrošnja struje nije posebno velika pa ih veće akontacije neće toliko pogoditi. No što je s onima koji moraju paziti na svaku kunu? Njima svakako ova posebna tarifa za iduće razdoblje neće biti beznačajna.

U HEP-u utvrđuju razmjere pogreške

U HEP-u su inače priznali propust, radi se navodno o informatičkoj grešci. Trenutno utvrđuju razmjere pogreške, odnosno koliko je potrošača dobilo uplatnice s krivo izračunatim akontacijama. Svima će poslati nove, a ljudima neće obračunati kamate na kasnije uplate.

IZVOR: index.hr