Početna Kaštela Povodom zatvaranje izložbe Cata Dujšin Ribar

Povodom zatvaranje izložbe Cata Dujšin Ribar

1941
UDIO

Povodom zatvaranja izložbe Cata Dujšin Ribar – Uvijek sam išla iz sebe i za sobom  Muzej grada Kaštela vas poziva na predavanja autorice izložbe više kustosice  Mirele Duvnjak i kustosice Muzeja grada Trogira i voditeljice Galerije Cate Dujšin Ribar Aleksandre Bilić Petričević u četvrtak  22. 3. 2018., u 19:30 sati u polivalentnu dvoranu kaštela Vitturi.

Aleksandra Bilić Petričević  će zainteresiranima održati predavanje  Pisma Cate Dujšin Ribar, a Mirela Duvnjak,  Cata Dujšin Ribar- od konstruktivizma do slikarstva unutarnje nužnosti.

Kustosice  će svoja predavanja dopuniti raznim zanimljivostima iz života i reprodukcijama djela izvan trogirske zbirke  koja su ključna za razumijevanje opusa slikarice i poetese Cate Dujšin Ribar.

Kako je razmišljala o Parizu i Londonu 30-ih, o “njihovim” i “našim” ljudima, o umjetnicima i o umjetnosti koje je vidjela i upoznala, o njezinim osjećajima prema prvom suprugu, glumcu Dubravku Dujšinu, o važnosti estetike za nju  u svakodnevnom životu,  o ženskoj diplomatičnosti… Sve to saznajte u četvrtak u Muzeju grada Kaštela u Kaštel Lukšiću.