Početna Hrvatska Policija istražuje pedofiliju u splitskom samostanu

Policija istražuje pedofiliju u splitskom samostanu

1042
UDIO

Iz Nadbiskupije su jutros poručili da je klerik suspendiran nakon saznanja da je mogući počinitelj kaznenog djela

Nakon što su iz Splitsko-makarske nadbiskupije jutros izvijestili da su suspendirali klerika za kojeg su dobili obavijest da je moguće da je počinio kazneno djelo, reagirali su iz splitske policije koji su o svemu pokrenuli istragu. Iz Nadbiskupije nisu spominjali o kakvom se kaznenom djelu radi, ali se doznaje da je riječ o fratru samostana sv. Frane u Splitu koji je godinama zlostavljalo maloljetnike. Dodali su kako će o svemu obavijestiti nadležne državne vlasti tek nakon što sudac istražitelj i bilježnik u postupku kojeg je imenovao Ordinarij ispitaju što se točno dogodilo i ako utvrde da je prijava protiv klerika zaista vjerodostojna. Iz splitske policije su potvrdili da nikakvu prijavu nisu zaprimili, ali da su nakon medijskih napisa pokrenuli istragu.

– Policijska uprava splitsko-dalmatinska nije zaprimila prijavu navedenog događaja, od strane žrtve ili iz drugog izvora. Međutim, bez odgode ćemo provjeriti sve navode, te ovisno o utvrđenom poduzeti daljnje potrebne radnje iz nadležnosti policije i o utvrđenom i poduzetom izvijestiti nadležno Državno odvjetništvo – odgovorili su iz splitske policije.

Iz Nadbiskupije su na kraju poručili da o cijelom slučaju ne namjeravaju iznositi nikakve detalje jer je ‘svrha ovoga postupka put ozdravljanja i obnove te radi čuvanja dobrog glasa sviju, u prvom redu žrtve.’