Početna Kaštela Započelo postavljanje fontane u Kaštel Starom

Započelo postavljanje fontane u Kaštel Starom

1523
UDIO

Započeli su radovi na postavljanju fontane koja će biti smještena u Kaštel Starom u parku na Kamberovom šetalištu uz more. Fontana će biti visoka 3, 30 metara, a sastojat će se od 7 okruglih kamenih blokova niz koje će se prelijevati voda. Izradili su je i osmislili Robert Jozić, Filip Tadin i Goran Smojver.

– Nova fontana montirat će se na postojeću betonsku bazu nekadašnje fontane. Posebnost se postiže kroz kombinaciju “teških” kamenih blokova i “laganih” reflektirajućih stupova. Kompozicija fontane je vertikalna tako da voda slijedi svoj prirodni pad, a sedam kamenih blokova predstavlja naših sedam Kaštela – poručio je gradonačelnik Denis Ivanović koji je nadzirao radove na postavljanju fontane.

Fontana će biti edukativna i interaktivna jer će se SMS porukom moći promijeniti boja pojedinih dijelova. Ispod svake ploče nalazit će se RGB reflektor koji prema SMS poruci ima mogućnost promjene boje. Osim mijenjanja boje, aktivacijskom porukom, predviđena je mogućnost da voda naglo pojača izviranje.

Vrijednost radova iznosi 362 000 kuna, a izvođač radova je tvrtka Bubalo iz Splita. Pripremu terena za postavljanje fontane obavio je Vlastiti pogon koji će biti zadužen za njezino održavanje.