Početna Hrvatska Egzorcisti – ‘Došlo je do dramatičnog porasta demonskih aktivnosti’

Egzorcisti – ‘Došlo je do dramatičnog porasta demonskih aktivnosti’

944
UDIO

Danas se egzorcizam obavlja tek nakon svećenikove procjene i konzultacija s liječnicima i psihijatrima. Kako se neki svećenici ne osjećaju dovoljno spremnima za aktivnosti istjerivanja vraga, zatražili su organiziranje ovog tečaja

Iz Vatikana poručuju da je posljednjih godina bitno porastao broj onih koji smatraju da ih je opsjeo vrag. Stoga će se na jednom papinskom fakultetu u Rimu uskoro po 13. putodržati tečaj za egzorciste.

Egzorcizam tek nakon konzultacija s liječnicima

Tečaj će se održati od 16. do 21. travnja, no iz Vatikana poručuju da je on namijenjen samo svećenicima koji ‘žele obnoviti svoje znanje o istjerivanju nečastivog’ jer se broj molbi za tim aktivnostima od početka ovog stoljeća utrostručio. Donedavno su se i shizofrenija i psihoza smatrale opsjednutošću vragom, a to se liječilo prema smjernicama iz 1614. Vatikan je 1999. odredio nove smjernice, a danas se egzorcizam obavlja tek nakon svećenikove procjene i konzultacija s liječnicima i psihijatrima. Kako se neki svećenici ne osjećaju dovoljno spremnima za aktivnosti istjerivanja vraga, zatražili su organiziranje ovog tečaja.

‘Svijet egzorcizma nije jednostavan. Katolička teologija je zanemarila tu svoju zadaću jer ne izgleda da je na razini racionalističkog svijeta današnjice’, kaže profesor na sveučilištu Regina Apostolarum, Pedro Barrajon.

IZVOR: net.hr