Početna Kaštela Drama u Kaštelima – Otok sreće

Drama u Kaštelima – Otok sreće

1578
UDIO

Kazališna predstava „Otok sreće” u izvedbi Centra za kulturu Omiš, Gradskog kazališta mladih „Mali princ“ i Dramskog studija Ilirik predstavit će se kaštelanskoj publici u utorak, 17. travnja 2018. godine, s početkom u 19,30 sati, u Pastoralnom centru Kaštel Lukšić u sklopu programa Hrvatskog aktivističkog festivala Vidik fest kojeg organizira Hrvatska udruga Benedikt iz Splita.
Predstava autorice Silvane Dragun u režiji Petra Buljevića inspirirana je pripovjetkom ruskog književnika F. M. Dostojevskog ”San smiješnog čovjeka”. Drama ima karakter kršćanske predstave s elementima egzistencijalizma. Aleksej Ivanovič je glavni lik ove drame, ruski intelektualac srednjih godina razočaran u život. Traži smisao života, ali ga u svojim nihilističkim razmišljanjima nigdje ne nalazi. Teško podnosi životne gubitke i poraze, te pomišlja na samoubojstvo. On zapravo na suvremen način predstavlja podzemnog ili ”smiješnog čovjeka” kojeg susrećemo u romanima Dostojevskog. Radnja predstave se odvija tako da sanja da je počinio samoubojstvo i otišao na drugi svijet. No, taj drugi svijet koji otkriva je čudesni otok sreće koji će mu promijeniti život.
U glavnim ulogama nastupaju: Ivana Giove Župa (Sofija), Marijan Grbavac (Aleksej), Mate Tavrić (Vrag i Anđeo) i Marko Duvnjak (Prorok). Predstava je doživjela ovacije stručne publike na 44. Danima Hvarskoga kazališta prošle godine, a igrala se i Omiškom kulturnom ljetu.

Ulaz je slobodan!