Početna Kaštela “Lipa su lipa moja Kaštela” – 18. Kaštelanski praznik cvijeća na temu...

“Lipa su lipa moja Kaštela” – 18. Kaštelanski praznik cvijeća na temu “MILJENKO I DOBRILA U CVIĆU”

1673
UDIO

U sklopu priprema turističke sezone Turistička zajednica Grada Kaštela, udruge “Lijepa naša Kaštela”, Bijaći, Savjetodavna služba SDŽ i Odgojno-obrazovne ustanove Kaštela, OŠ Ostrog i Botanički vrt, S.Š. Braća Radić, a pod pokroviteljstvom Grada Kaštela organiziraju tradicionalnu akciju “Lipa su lipa moja Kaštela”.

Akcija se sastoji od:

  1. Skupljanja i odvoza krupnog otpada koji već tradicionalno traje 2 tjedna prije početka praznika cvijeća: od 02.05.- 12.05.2018.
  2. Podjele letka s pozivom građanima na uređenje svojih vrtova i okućnica koji će se dijeliti u odgojno obrazovnim ustanovama, sa datumima i mjestima za odvoz glomaznog otpada.
  3. 31. Natjecanja odgojno – obrazovnih ustanova grada Kaštela u uređenju okoliša škole i sprovođenja edukacije učenika o očuvanju prirode – obilazak povjerenstava 08.05.2018.
  4. 27. Natjecanja za najljepši kaštelanski perivoj u kategorijama: najljepši perivoj, okućnica, balkon, stara balatura, okoliš ustanova ili poslovnog objekta. Posebno pozivamo vlasnike turističkih objekata da kandidiraju okoliše svojih objekata, kao i sudionike iz Kaštelanske zagore da prijave svoje lijepe vrtove, okućnice i balature – obilazak povjernstva 09.05.2018.
  5. 18. Kaštelanskog praznika cvijeća, koji će ove godine biti održan u Kaštel Lukšiću u Dvorcu Vitturi od 11.05.-13.05.(petak – nedjelja)

Petak , 11.05.2018., Dvorac Vitturi, K.Lukšić

20.00 – Svečanost otvaranja uz nastup sopranistice Antonije Teskere, tenora Bože Pešić Jurić i pratnju prof. Velića, te klapa Štorija

Subota, 12.05.2018., Park Vitturi, K. Lukšić

18.30 – Cvjetna povorka (Pastoralni centar – Park Vitturi ), K. Lukšić

sudjeluju : Djece kaštelanskih vrtića, Plesni klub K7, Kaštelanske mažoretkinje, Mažoretkinje grada Kaštela i KUD Zaninović, KUD Karol Woytila .

Uz zabavni program provest ćemo dodjelu diploma i nagrada sudinicima po svim kategorija.

18. Kaštelanski praznik cvijeća sastoji se od izložbe dendrološkog materijala, rezanog cvijeća, cvijetnih aranžmana- na temu Miljenka i Dobrile, kompozicija cvijeća i suvenira, suhog cvijeća i originalnih umjetničkih predmeta.

Pozivamo sve naše sugrađanke i sugrađane, da se uključe sukladno svojim interesima, da nas kontaktiraju i kandidiraju svoje lijepe vrtove i perivoje, te zainteresirane pravne i fizičke osobe, da kandidiraju svoje proizvode po svim kategorijama.

Prilažemo poziv za prijavu izlagača i raspored kontejnera za krupni otpad

Poziv i opći podaci za Praznk cvijeća 2018