Početna Hrvatska Splitska strava – 17-godišnjak izbo vršnjaka nožem

Splitska strava – 17-godišnjak izbo vršnjaka nožem

975
UDIO

Roditelji 17-godišnjaka osumnjičenog za pokušaj ubojstva uzalud su čekali ispred zgrade splitskog suda, pravosudni policajci nisu dozvolili da vide sina, kojem je u ponedjeljak točno u podne određen istražni zatvor.

Istovremeno su roditelji njegova vršnjaka, teško ranjenog s nekoliko ubodnih rana od noža, krenuli posjetiti sina u splitskoj bolnici…

Dvije naprasno promijenjene sudbine, srećom bez tragičnog ishoda (ovaj put), epilog su svađe, tučnjave i konačno potezanja noža, što se sve odvijalo u subotu navečer nešto prije 21 sat u Ulici Čulića dvori gotovo u samom središtu Splita.

Osumnjičeni maloljetnik je uhićen nešto više od sat vremena nakon obračuna, prvo je ispitan u policiji, a u ponedjeljak i pred sucem za mladež na splitskom Županijskom sudu. Prijavljen je za pokušaj ubojstva, dok će idućih dana i tjedana boraviti u zatvoru na Bilicama – pritvor mu je određen zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke. Naime, u lokalu gdje je započeo sukob mahom su bili njegovi prijatelji.

Najpovoljnije cijene profesionalne ugradnje.

Teško ozlijeđeni 17-godišnjak je pak odmah u subotu operiran. Utvrđene su mu brojne ozljede – osim dvije lakše rezne rane, na glavi i trbuhu, ima i dvije ubodne rane u području abdomena te jednu ubodnu u natkoljenicu, u mišić.

Napadnuti je inače sa Splita 3, dok je osumnjičeni iz splitskog kvarta Trstenik. Pored iskaza svjedoka kako je došlo do obračuna, koji su motivi i da li je bio ranije dogovoren ili se barem naslućivao (pogotovo s obzirom na to da je 17-godišnjak donio nož u kafić, u subotu u večernjim satima), posebno važnim će biti izjave dvojice glavnih aktera.

Dron snimke Kaštela.

Mladić prijavljen za pokušaj ubojstva dao je naslutiti u kojem smjeru će ići njegova obrana. Tvrdi kako je zapravo bio napadnut, navodno je drugi 17-godišnjak imao iskustva u borilačkim vještinama pa je zapravo potegnuo nož kako bi se obranio od nasrtaja drugog mladića…

IZVOR: 24sata.hr