Početna Hrvatska Tragedija u Italiji: Radnika iz Hrvatske poklopile i usmrtile metalne ploče

Tragedija u Italiji: Radnika iz Hrvatske poklopile i usmrtile metalne ploče

1036
UDIO

Nakon pogibije dva strana radnika, od kojih je jedan bio hrvatski državljanin, sindikati u brodogradilištu, u talijanskom gradu La Spezia najavili su za srijedu opći štrajk.

Za to vrijeme nastavlja se istraga oko pogibije radnika, od kojih je jedan Dragan Zekić, hrvatski državljanin porijeklom iz BiH, kojeg su poklopile i usmrtile metalne ploče u brodogradilištu u vlasništvu Antonini grupe, istočno od grada La Spezia, u regiji Ligurija.

O nesreći na radu izvijestila je talijanska policija koja je izišla na mjesto događaja zajedno s Inspekcijom rada i vatrogascima, gdje su zatekli stravičan prizor – radnici su bili doslovno polomljeni metalnim pločama.

Dragan Zekić imao je 56 godina, živio je u provinciji Trevisi, a radio je za tvrtku iz Trevue, kojoj je brodogradilište u La Speziji povjerilo rad na molovima.

Ujedinjeni sindikati La Spezie proglasili su osam sati općeg štrajka, kojeg su nazvali “Prokleti štrajk”, kako bi prosvjedovali zbog pogibije na radu. “Zaustavite masakr, dovoljno s mrtvima na poslu!”, poruka je triju sindikata koji zahtijevaju strože kontrole na gradilištima.

IZVOR: slobodnadalmacija.hr