Početna Hrvatska MNL grada Kaštela : Vinišće i Školjke Katić izjednačeni pred zadnje kolo

MNL grada Kaštela : Vinišće i Školjke Katić izjednačeni pred zadnje kolo

1040
UDIO

Kolo prije kraja prvenstva imamo dvije ekipe na vrhu tablice s istim brojem bodova. Školjke ‘Katić’ pobijedile su u derbiju 21. kola svoje izravne konkurente za naslov prvaka ekipu Vinišća te se izjednačili s njima na čelu tablice. Kao što smo već ranije napomenuli, u ovakvim situacijama kada dvje ekipe imaju isti broj bodova o plasmanu odlučuju rezultati njihovih međusobnih susreta.

Prema Članku 49. Pravilnika o natjecanju u slučaju ovih dviju ekipa stanje je isto tako izjednačeno, Vinišće je pobijedilo prvu utakmicu 4:2 dok su Školjke ‘Katić’ pobijedile u drugoj utakmici s 5:3. Gol razlika im je izjednačena 7:7. Ovdje se ne gledaju domaće i gostujuće utakmice pošto sve ekipe igraju u istoj dvorani, na istom parketu.

Ukoliko ekipe imaju isti broj bodova, istu gol razliku, slijedeće što se gleda je koja ekipa ima bolju razliku datih i primljenih pogodaka a ako je i to izjednačeno prednost ima ekipa koja je postigla više pogodaka. Za sada Vinišće je u prednosti pošto ima tri gola bolju razliku postignutih i primljenih pogodaka 105:37 naprama 102:37,
.
Pred njima je zadnje kolo, Vinišće igra protiv Štafilićana dok se Školjkaši sastaju sa Mladeži HDZ-a. Obje ekipe su favoriti protiv svojih nedjeljnih protivnika, sigurno će se pokušavati popraviti gol razlika. Samo ne treba zaboraviti da su Školjkaši prije desetak dana prosuli dva dragocjena boda kada su u utakmici 20. kola protiv Štafilićana odigrali samo 3:3.

Osim derbija Vinišća i Školjki ‘Katić’ koji su dobili Školjkaši s 5:3 u nedjelju je odigrana još jedna utakmica 21. kola dviju ekipa iz vodećeg kvarteta u kojoj su momci iz Marine Kaštela pobjedom od 4:2 nad Štafilićanima zacementirali svoju treću poziciju na tablici. Obje te ekipe očekuje i odigravanje njihove zaostale utakmice iz 10. kola nakon koje bi se momci iz Marine Kaštela pred zadnje kolo mogli približiti samo na jedan bod od vodećeg dvojca.

Osim utrke za prvaka lige ništa manje zanimljiva nije ni utrka za najboljim strijelcem lige. Sa dva pogotka postignuta protiv Štafilićana, Mladen Burilović (38 pogodaka) igrač Marine Kaštela pobjegao je svom najbližem pratitelju na listi strijelaca Matiji Babiću (36 pogodaka) za dva pogotka.