Početna Kaštela MNL grada Kaštela : Majstorica odlučuje o prvaku lige

MNL grada Kaštela : Majstorica odlučuje o prvaku lige

1073
UDIO

Niti nakon odigranih utakmica posljednjeg 22. kola nismo dobili pobjednika malonogometne lige grada Kaštela za ovu natjecateljsku sezonu. Iako je Vinišće u zadnje kolo ušlo s minimalnom prednošću od tri pogotka bolje razlike primljenih i datih golova u odnosu na Školjke ‘Katić’ to im nakon njihove pobjede nad Štailićanima nije bilo dovoljno za konačno slavlje pošto su Vinišće i Školjke ‘Katić’ ligu završile s istim brojem bodova, jednaki su i njihovi međusobni omjeri a prvenstvo su obje ekipe završile s istim omjerom datih i primljenih pogodaka.
Školjke ‘Katić’ su započeli prvi svoju nedjeljnu utakmicu protiv Mladeži HDZ-a s namjerom da ostvare pobjedu sa što većom razlikom. U prvom dijelu Mladež HDZ-a pružila je iznenađujuće dobar otpor favoriziranim Školjkašima rezultat čega je minimalno vodstvo od samo 2:1 da bi u drugom dijelu otpor Mladeži HDZ-a popustio, naime već u početnim minutama drugog dijela Pavičić i Katalinić povećavaju vodstvo Školjkaša na 4:1 a do kraja utakmice pogocima Đikića (3) i još jednim Katalinića ubilježili su uvjerljivu pobjedu.

Vinišće je u neizvjesnosti išćekivalo svoju posljednju utakmicu, postojao je strah da Štafilićani neće doći jer Vinišću pobjeda od tri gola razlike ne bi donijela titulu prvaka već jedino pobjeda od minimalno četiri pogotka razlike. Stoga su igrači Vinišća ušli puno bolje u utakmicu s namjerom da već na samom početku s nekoliko pogodaka skrše otpor Štafilićana. To im je u prvom dijelu utakmice i uspijevalo, pogocima Perića, Družijanića, Lukina i Banića već u 15. minuti utakmice imali su potrebno im vodstvo i jednu ruku na peharu za prvaka.

Međutim, tada na scenu stupa Matija Babić, te bez obzira na prethodne promašaje, u zadnjoj minuti prvog dijela smanjuje na 4:1 da bi početkom drugog dijela još jednim pogotkom stišao euforiju u redovima Vinišća koje je tada bilo daleko od titule prvaka. Nekoliko minuta kasnije Družijanić svojim drugim pogotkom povećava vodstvo Vinišća na 5:2. Do kraja utakmice, u preostalih 12-13 minuta Vinišće je vršilo opsadu na gol Štafilićana, pokušavali su postići još barem jedan pogodak koji bi im donio titulu prvaka, ali zahvaljujući odličnim obranama vratara Bogića te nepreciznošću igrača Vinišća utakmica je na kraju, ipak završila sa za njih nedovoljnih 5:2.

Tako ćemo, što je možda i najpoštenije, prvaka dobiti nakon majstorice.

Nakon posljednje odigrane utakmice Vinko Milić predsjednik Udruge za mali nogomet grada Kaštela podijelio je pehar i medalje trećeplasiranoj ekipi lige Marini Kaštela kao i trofeje za najbolje strijelce lige Mladenu Buriloviću i Matiji Babiću koji su prvenstvo završili s po 38 postignutih pogodaka.