Početna Kaštela MNK Vinišće prvak Malonogometne lige grada Kaštela

MNK Vinišće prvak Malonogometne lige grada Kaštela

1010
UDIO

Ekipa Vinišća prvak je malonogometne lige grada Kaštela za ovu natjecateljsku sezonu, lige koja se u našem gradu igra već 20. godina bez prekida. Predvođena njenim voditeljem Mariom Kostovićem ekipa Vinišća je sa 6:2 uvjerljivo i sasvim zasluženo pobjedila svoje proivnike u ‘majstorici’ za prvaka  Školjke ‘Katić’ prvake prethodne dvije sezone.

Novi prvaci u ‘majstoricu’ su ušli s puno više želje za pobjedom, želje koju je na svoje igrače prenio voditelj Kostović koji je idejni tvorac ove ekipe, sastavljene od iskusnih, provjerenih igrača te mladosti, koja se u malonogometnoj ligi grada Kaštela natječe zadnjih pet sezona.

Bolja i kvalitetnija igra te veća želja igrača Vinišća za prvom titulom prvaka urodila je plodom, već nakon 10. minute oni su zahvaljujući pogocima Matulića i Lukina vodili s 2:0. Nastojanju Školjkaša da postignu neki pogodak ispriječio se nesavladivi Nediljko Lešina, vratar Vinišća. Sličnu sliku vidjeli smo i početkom drugog dijela, Družijanić povećava vodstvo Vinišća na 3:0 a samo minutu kasnije Katalinić iz jedne gužve ispred vratiju Vinišća poentira te smanjuje na 3:1. Primljeni pogodak nije unio nervozu u redove Vinišća koje je iskorištavalo svaku pogrešku igrača Školjki ‘Katić’ rezultat čega je i njihovo vodstvo iz 36. minute od 6:1 za koje su ponajviše zaslužni strijelci Cikojević, Grgić i Perić. Najviše što su Školjkaši do kraja utakmice uspjeli napraviti je pogodak Rožića za konačnih 6:2.

Tako se spustio zastor na još jednu, 20. sezonu malonogometne lige grada Kaštela. Pehare i medalje dvijema najboljim ekipama podijelio je Vinko Milić predsjednik Udruge za mali nogomet grada Kaštela.

Za podsjećanje, protekle nedjelje dodijeljene su i nagrade za 3. mjesto u ligi koje je pripalo Marini Kaštela, titulu najboljeg strijelca podijelili su Mladen Burilović i Matija Babić sa po 38 postignutih pogodaka. Trofej za fair-play pripao je ekipi Kaštel Štafilić-CB ‘Virus’.