Početna Kaštela Kaštelansko kulturno ljeto 2018., program

Kaštelansko kulturno ljeto 2018., program

3260
UDIO

Predstavnici Grada Kaštela na čelu s gradonačelnikom Denisom Ivanovićem predstavili su program Kaštelanskog kulturnog ljeta 2018. Događanja u okviru ove 20. po redu društvene, zabavne i kulturne manifestacije trajat će gotovo tri mjeseca na radost svih Kaštelana ali i svih onih koji dođu ovoga ljeta u grad pod Kozjakom.

 

Klikni i uživaj u Kaštelima

– U ovogodišnjem programu, koji broji više od 70 događanja, najzastupljenije su naše domaće udruge što me izuzetno veseli jer je ovo grad koji je jako bogat udrugama. Posebno bi naglasio događanje posvećeno najpoznatijim ljubavnicima s ovih prostora Miljenku i Dobrili, sad je to već lijepa tradicija koju smo zaokružili predstavljanjem u Zagrebu, a prema prvim informacijama, uskoro bi je mogla vidjeti i splitska publika. Također je i 20. godina festivala Večeri dalmatinske pisme što je centralna manifestacija kulturnog ljeta i drago mi je da svake godine bilježi sve veći broj prosjetitelja. Zadovoljan sam programom koji je jako bogat i nadam se da će svatko izabrati nešto za sebe kad su u pitanju koncerti, igrokazi, predstave, izložbe i promocije knjiga – kazao je prilikom predstavljanja programa gradonačelnik Ivanović.

– Kad zbrojimo kulturna i zabavna događanja bit će ih oko stotinu na brojnim prirodnim pozornicama u cijelom gradu kao što su naši dvorci i brca, pa smo zato mogli program rasporediti na više lokacija. Što se tiče ovog zabavnog dijela ljeta, detaljnije o tome možete pročitati u brošuri Visit Kaštela, koja izlazi za koji dan i radi se o desetak ribarskih fešta u različitim dijelovima grada – tradicionalnoj Šalši i salsi, malonogometnim turnirima i sadržajima koji nisu kultura, ali su kultura življenja i dobrodošli su za naše građane kako bi imali što bezbrižnije i ispunjenije ljeto – kazala je pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti i opće poslove Sandra Zokić.

Upišite knige za svoje osnovce …. cijene bez konkurencije!

Službeno otvorenje ovogodišnjeg Kaštelanskog kulturnog ljeta na rasporedu je 01. srpnja 2018. na Brcu u Kaštel Starom s početkom u 20 sati uz nastup Ibrice Jusića i klape Kaše. Sve će potrajati do konca kolovoza kada će se službeno zatvaranje obilježiti koncertom klape Cambi i Rišpet.

Pogledajte program tu: Program-Kaštelanskog-kulturnog-ljeta-2018.-1