Početna Hrvatska Vlada kupuje 1000 novih automobila

Vlada kupuje 1000 novih automobila

1841
UDIO
ZAGREB – Javnost će zasigurno zanimati činjenica da vlada ponovno kupuje nove automobile.

Putem Središnjeg državnog ureda za središnju javnu nabavu raspisan je natječaj za nova vozila kojima će se služiti službenici i rukovoditelji.

Istina, natječaji su raspisivani i nešto prije početka Svjetskog nogometnog prvenstva pa se tako u pet tendera u posljednja dva mjeseca krenulo u nabavu tisuću vozila za gotovo sva ministarstva, nekoliko državnih ureda, uključujući urede za opće poslove Sabora i Vlade.

Među tisuću vozila, njih 530 bit će osobnih dok ostalo otpada na pick-upove, kombije, furgone… Za obnovu voznog parka država planira izdvojiti 220 milijuna kuna s PDV-om.

Zanimljivo je da je u nabavi raspisanoj 26. lipnja i vrijednoj sto milijuna kuna, a u kojoj se nabavlja 352 automobila, za dvanaest vozila specificirano da moraju biti najmanje snage 190 KS s automatskim mjenjačem, zatamnjenih bočnih stakala, crne metalik boje i da se na karoseriji nigdje ne smiju vidjeti model i marka.

Kao razlog za nabavu novih vozila, za Jutarnji list Središnji državni ured za središnju javnu nabavu naveo je istjecanje operativnog leasinga za postojeća vozila.