Početna Dalmacija Dvojica muškaraca ‘pala’ s kokainom i pozamašnom svotom novca, jedan od uhićenih...

Dvojica muškaraca ‘pala’ s kokainom i pozamašnom svotom novca, jedan od uhićenih optužen je za premlaćivanje poznatog hvarskog ugostitelja

1260
UDIO

 

Na kaštelanskom i sinjskom području uhićeni su Cvitko M. (33) i Šimun T. (37) kod kojih je zaplijenjen kokain te ukupno 80.700 kuna i 1100 eura za koje se sumnja da su zarađeni preprodajom droge.

Mlađi uhićeni Cvitko M. poznat je policiji otprije kao osumnjičeni, a kasnije i optuženi zajedno sa još pet osoba koje se terete da su sudjelovali u premlaćivanju sada pokojnog hvarskog ugostitelja Frane Žuvele u ljeto 2014. godine.

Zapljene i uhićenja su obavili te kriminalistička istraživanja dovršili policijski službenici Službe kriminaliteta droga PU splitsko-dalmatinske. Cvitko M. uhićen je na kaštelanskom području, a obavljenom pretragom stana i drugih prostorija koje koristi pronađeno je ukupno 48,6 grama kokaina, vaga, zatim 65.100 kuna i 1100 eura.

Nadalje, u Sinju je dolijao Šimun T. (37) kod kojeg su pretragom stana i drugih prostorija koje koristi na tom području pronađene i oduzete 2 PVC vrećice s ukupno 51,6 grama kokaina i 5 grama marihuane. Osim opijata nađena je vaga te 15.600 kuna gotovine. Ovaj 37-godišnjak je već otprije prijavljivan za zlouporabu opojne droge.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama obojica će se uz kaznenu prijavu dovesti policijskom pritvorskom nadzorniku.
Na uličnom tržištu cijena grama kokaina iznosi oko 750 kuna.

IZVOR: slobodnadalmacija.hr