Početna Kaštela Kaštel Lukšić: Koncert Duo Roky u dvorcu Vitturi

Kaštel Lukšić: Koncert Duo Roky u dvorcu Vitturi

1082
UDIO

Duo Roky u sastavu Robert Žburin na violončelu i Kristina Cvitanić za klavirom, održat će koncert klasične glazbe ovoga ponedjeljka, 13. kolovoza 2018. s početkom u 20 sati u dvorcu Vitturi u Kaštel Lukšiću.

Violončelist, Robert Žburin, završio je srednju glazbenu školu Josip Hatze u Splitu, u klasi prof. Vladimira Lukasa, a diplomirao je violončelo na Umjetničkoj akademiji u Splitu u klasi prof. Miljenka Šajfara. Za vrijeme studija bio je stipendist za izrazito nadarene studente, dobitnik je posebne nagrade za izvanredne rezultate postignute tijekom studija, a u svojoj riznici ima niz nagrada s različitih glazbenih natjecanja i susreta. Iza njega je i cijeli niz održanih koncerata, od čega je dio upravo s Kristinom Cvitanić.

Kristina Cvitanić također je završila srednju glazbenu školu Josip Hatze i to u klasi prof. Ksenije Vučine, a diplomirala je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, u klasi prof. Đorđa Stanettija. I Iza Cvitanić je veliki broj nagrada, kako za vrijeme studija tako i nakon njega, a punih 17 godina djeluje kao komorni glazbenik. Nastupala je diljem Hrvatske, ali i izvan njenih granica.

Organizator koncerta je Grad Kaštela, a ulaz je slobodan.

IZVOR: kastela.hr