Početna Kaštela Polaganje vijenaca i paljenje svijeća pred Kevinom jamom

Polaganje vijenaca i paljenje svijeća pred Kevinom jamom

1376
UDIO

foto: Ante Leko

Europski Dan sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima, čelni ljudi Grada Kaštela i kaštelanskog Gradskog vijeća, obilježili su polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća pred Kevinom jamom u Radošiću.

Europski Dan sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima obilježava se u mnogim zemljama članicama EU, a cilj mu je potaknuti  na promišljanje o pitanjima domovinske povijesti i njenog očuvanja.

Uz predstavnike Grada Kaštela, na čelu s gradonačelnikom Denisom Ivanovićem, njegovim zamjenikom Grgicom Benutićem te predsjednikom Gradskog vijeća Ivanom Udovičićem, ovom obilježavanju su se pridružili i predstavnici HDZ-a na čelu sa saborskim zastupnikom Antom Sanaderom te predstavnici kaštelanskog HSP-a. Također su nazočili i načelnik Općine Lećevica Ante Baran, načelnik Općine Prgomet Ivan Skelin, članovi obitelji stradalih u Kevinoj jami i predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata.

Prisutnima se na kraju obratio bojnik HV-a u mirovnini Siniša Ratković čiji je djed Vladimir Stude bio jedna od žrtava, a molitvu za poginule predvodio je lećevački župnik fra Dušan Džimbeg.

IZVOR: kastela.hr