Početna Kaštela 8. Dani Kaštelanskog kazališta započinju 01.09.2018. u Kaštel Lukšiću

8. Dani Kaštelanskog kazališta započinju 01.09.2018. u Kaštel Lukšiću

1132
UDIO

Osmu godinu za redom na području Kaštel Lukšića u Kulturnom centru održavaju se 8.Dani Kaštelanskog kazališta. Manifestacija je to koja njeguje dramski izričaj, kako profesionalnog tako i amaterskog tipa. Kao i dosad, imamo brojne goste iz svih dijelova Lijepe naše,ali i goste iz Mostara,Crne Gore… Uz brojne predstave koje će se održati , poseban naglasak je i na najmlađima. Tako smo i ove godine pripremili radionice za najmlađe i one malo starije.

Dani se otvaraju 1.9. s početkom u 18h radionicom  Kamishibai Rome Tomašević. Riječ je o japanskom teatru i načinu kako nekome ispričati priču kroz slike koje je dijete samo osmislilo. U 20h slijedi monodrama mostarskog glumca Ive Krešića „Smeće“, a u režiji Maria Kovača nastala na stvarnim događajima iz glumčeva života.

2.9.također donosi bogat sadržaj. Tako će se sve odvijati oko premijere nove predstave Kaštelanskog kazališta, „Krijesnica“. U  17h Kristina Uvodić nas uvodi s likovnom radionicom za djecu „Pronađi put“ koja je također nastala po motivima „Krijesnice“. U 18h se upoznajemo s autoricom slikovnice „Krijesnica koja se zove baš kao i ti“ Nataše Jukić koja će nam predstaviti svoj dosadašnji rad. U 19h premijera predstave „Krijesnica“ čiju režiju, dramaturgiju i glazbu potpisuje Siniša Novković, glumac GKM-a koji iza sebe ima već niz glumačkih,ali i režijskih ostvarenja. U predstavi sudjeluju glumci Kaštelanskog kazališta. Igrokaz je namijenjen najmlađima,ali i odraslima koji još čuvaju dijete u sebi.Iza slijedi druženje s organizatorima i glumcima.   Za sve ostale informacije možete nas pronaći na fb stranici https://www.facebook.com/kastelansko.kazaliste/

na kojoj će se cijeli tjedan odvijati i nagradne igre sponzora koji su doprinijeli rastu Kaštelanskog kazališta. Cijena ulaznice za dramski program je 20,00kn, za igrokaze 10,00kn, dok su radionice besplatne.