Početna Kaštela Pomoć mališanima sa splitske Onkologije: i poznati Splićani se uključuju u akciju...

Pomoć mališanima sa splitske Onkologije: i poznati Splićani se uključuju u akciju …

1242
UDIO

Humanitarna akcija za mališane s odjela Onkologije splitskoga KBC-a Firule je u tijeku. Preko društvenih mreža već su se mnogi uključili, dijeleći objavu koju je pokrenula Iva Funtek, a mnogi su svoje donacije već i uplatili.
Organizatorica navodi kako se radi o pokušaju poboljšanja uvjeta djece na tom odjelu, a što im sve nedostaje ili je potrebno zamijeniti, popisala je u svojoj objavi i Ella Dvornik, koja se uključila s prijateljicom u projekt.


“Dragi moji, Iva Funtek i ja se bacamo u još jednu akciju. Zvali smo odjel Onkologije KBC Firule u Splitu da vidimo što im sve fali od stvari na odjelu, kako bismo im pomogli kao što smo to uz vašu pomoć učinili za KBC Rebro u Zagrebu. Ovo je lista stvari koje su potrebne i željene:

Potrebne su:
– 4 fotelje od eko kože
– stolovi bolesnički za jesti (komode) – 2 kompjutora za osoblje
– koji laptop ili tablet za djecu – Internet
– infuzomatori – stalci za infuzomatore
– tlakomjer – televizor
– frižider – igračke zabavne za djecu
Na odjelu ima 14 djece ( od 1 do 17 godina) koji se liječe i od kojih smo također zatražili da nam napišu ako žele neku sitnicu da ih obradujemo.

Kao što možete zamisliti, provoditi vrijeme na onkologiji kad si dijete je jako teško. Gledati to sa strane u nemoći isto nije lako. Želimo omogućiti i roditeljima i djeci, ali i njihovim doktorima i sestrama koji se danonoćno brinu za njih, ove sitnice koje su im potrebne.

Broj računa je od “Iva Funtek”, na njenom Facebook profilu moći ćete svaki dan pratiti stanje uplata, budem i podijelila ja kod sebe, kad se dosegne iznos potreban da se sve kupi, zaustavit ćemo akciju.

Svakako donacije u obliku stvari s liste su i više nego dobrodošle; ako ih netko ima i voljan je na taj način sudjelovati, javite se na mail firule@iamella.com. Također sve transakcije tijekom kupnje stvari s liste će biti javno objavljene kao i u prijašnjoj akciji, kao i materijalne donacije.

Najveci i najbitniji dio svega ovoga je naravno, da podijelite ako želite i pomognete tim malim činom odjelu Onkologije KBC FIRULE.
Hvala vam svima još jednom!
Iban računa za uplatu:
HR1123900013291141094
Iva Funtek

Paypal : Ivafuntek31@gmail.com”, piše na Ellinom Facebooku.

IZVOR: slobodnadalmacija.hr