Početna Kaštela Kaštelanske mažoretkinje postale europske viceprvakinje

Kaštelanske mažoretkinje postale europske viceprvakinje

953
UDIO

Kaštelanske mažoretkinje nastavljaju nizati sjajne rezultate, a proteklog su vikenda osvojile titulu europskih viceprvakinja u tradicionalnom mažoret plesu koje je održano u Poreču u organizaciji NBTA Europa i Hrvatskog mažoret saveza. Na natjecanju su sudjelovale mažoretkinje iz Norveške, Francuske, Engleske, Rumunjske, Belgije, Walesa, Njemačke, Slovenije, Nizozemske, Italije, Bugarske, Slovačke, Češke, Rusije i Hrvatske.

Kaštelanske mažoretkinje sačinjavale su dio hrvatske reprezentacije i to u dvije kategorije, kategoriji solo s rekvizitima za juniore i tradicionalnom mažoret plesu za seniore, što su Kaštelanke izborile na državnom prvenstvu koje su u travnju održalo u Solinu.

U kategoriji solo s rekvizitima nastupila je Andrea Šalov, koja je u Solinu bila brončana, te se na kraju natjecanja plasirala na 11. mjesto od 28 natjecateljica, što je vrlo dobar rezultat za ovu juniorku.

U tradicionalnom mažoret plesu nastupile su seniorke Kaštelanskih mažoretkinja, državne prvakinje, kojima je za nijansu izmakla zlatna medalja, no s ponosom su ponijele titulu viceprvakinja Europe.

Kaštelanske mažoretkinje su već dugi niz godina u samom vrhu Europe u kategorijama tradicionalnog mažoret plesa, a uspješan nastup djevojke ostvaruju uz podršku svojih trenerica Alene Rako i Ivone Bašić.