Početna Hrvatska Teško ozlijeđena pacijentica spasilačkom brodicom kapetanije po orkanskom nevremenu uspješno prevezena u...

Teško ozlijeđena pacijentica spasilačkom brodicom kapetanije po orkanskom nevremenu uspješno prevezena u bolnicu

Službenici Lučke kapetanije isplovili su po izrazito teškim vremenskim uvjetima

785
UDIO

Službenici Lučke kapetanije Zadar jučer u vremenu jačanja izrazito nepovoljnih vremenskih prilika na moru, uspješno i u vrlo kratkom roku obavili hitan medicinski transport (MEDICO) pacijentice sa otoka Ugljana u Zadar.

MEDICO akcija poduzeta je u koordinaciji Nacionalne središnjice za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka), čiji službenici su jučer, 29. listopada u 18.20, zaprimili poziv dežurne liječnice iz mjesta Kali, otok Ugljan, o potrebi organiziranja hitnog medicinskog transporta teško ozlijeđene pacijentice, A.B. (rođena 2000. godine).

Obavijest o zahtjevu za MEDICO transport iz MRCC Rijeka proslijeđena je u Lučku kapetaniju Zadar, čiji službenici su, unatoč izrazito nepovoljnim vremenskim prilikama na moru, u 18.45h isplovili sa veza u Luci Gaženica prema mjestu Kali, kamo su pristali u 18.58h, ukrcali pacijenticu u pratnji liječnice na spasilačku brodicu te isplovili prema Gaženici, kamo su pristali u 19.18h, kada su pacijenticu u daljnje medicinsko postupanje preuzeli djelatnici Hitne medicinske pomoći Zadar, čime je ova akcije uspješno okončana, izvijestilo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Izvor:dalmacijadanas.hr