Početna Hrvatska Torcida obilježava Dan sjećanja na Vukovar, u goste im dolazi čovjek koji...

Torcida obilježava Dan sjećanja na Vukovar, u goste im dolazi čovjek koji je preživio Vukovar i Ovčaru

971
UDIO

Torcida je objavila program obilježavanja Dana sjećanja na Vukovar. U srijedu, 14. studenog, u prostorijama Kluba navijača na Starom placu bit će prikazan dokumentarni film o Vukovaru.

U subotu, 17. studenog, u goste im dolazi Vilim Karlović, hrvatski branitelj i pripadnik ‘Tigrova’, čovjek koji je preživio Vukovar i Ovčaru. Od 19 sati moći će se uživo čuti u Klubu navijača njegovo svjedočanstvo. Središnji događaj održat će se 18. studenog, kada će se upriličiti mimohod s dna Vukovarske ulice do novog grafita, a naknadno će javnost obavijestiti o točnoj satnici.

– Mimohod je već postao splitska tradicija, stoga pozivamo sve građane da nam se pridruže. Apeliramo da se suzdržite od pirotehnike, ovo je miran i dostojanstven skup – poručuju su iz Torcide.

U suradnji s udrugama osoba s invaliditetom Split, Sinj, Trogir, Metković i Makarska u prodaju (Klub navijača i Torcida Shop) će biti pušteni lampioni koje će se upaliti duž Vukovarske, a sav prihod ide u humanitarne svrhe vukovarskim obiteljima kojima je to najpotrebnije. Cijena jednog lampiona je 10 kuna.

Izvor:dalmacijaplus.hr