Početna Hrvatska Još danas iznadprosječno toplo, zatim nam stiže hladnoća

Još danas iznadprosječno toplo, zatim nam stiže hladnoća

Dalmaciji nastavak iznadprosječno toplog razdoblja, kao rijetko kada u ovo doba godine...

833
UDIO

Studeni je, a kao da nije. Ali bit će! I ovaj je tjedan počeo s iznadprosječnom toplinom, ali će završiti sa znatno hladnijim i vjetrovitijim vremenom, mjestimičnim mrazom, u gorju možda čak i pahuljama.

Srećom, pad temperature bit će postupan pa nakon kratkih rukava, koje još mnogi nose, tek za drugu polovinu tjedna pripremite toplije jakne, na kopnu i kapute, zaštitite osjetljive biljke ako već niste, a ostavite zimske gume.  – prognozira HRT-ov Zoran Vakula

Danas – u Dalmaciji iznadprosječno toplo

Dalmaciji nastavak iznadprosječno toplog razdoblja, kao rijetko kada u ovo doba godine. Štoviše, u Splitu čak i kao nikada do sada, a mjeri se već 71 godinu. Prevladavat će sunčano, ujutro uz mjestimičnu maglu, uglavnom u unutrašnjosti, a tijekom dana povremeno umjerenu naoblaku.

Vjetar slab, a more mirno ili samo malo valovito, kao i na krajnjem jugu, gdje će oblaka biti još manje, a temperatura zraka još i malo viša, pa će se i u Dubrovniku nastaviti do sada rekordno topao studeni. Najniža temperatura zraka bit će oko 14 °C, u unutrašnjosti 8 do 12 °C, a najviša 20 do čak 22 °C, podjednaka moru.

U nastavku tjedna hladnije, vjetrovitije, ali i dalje…

U nastavku tjedna sve hladnije, ali do četvrtka još relativno toplo te i dalje većinom suho i barem djelomice sunčano, u kopnenom području uz čestu maglu, samo ponegdje i dugotrajnu. Prevladavat će slab do umjeren sjeveroistočnjak koji će pojačavati osjećaj hladnoće.

Na Jadranu će bura već od srijede ponegdje usporavati normalno prometovanje, osobito podno Velebita nekima ga i sasvim onemogućavati. Premda uz pretežno sunčano vrijeme – temperatura zraka bit će u svakodnevnom padu – do vrijednosti primjerene dobu godine, gdjegod vjerojatno i malo niže. Cijeli članak pogledajte ovdje.

Izvor:dalmacijanews.hr