Početna Kaštela Primanje nagrađenih članova Udruge tjelesnih invalida Kaštela

Primanje nagrađenih članova Udruge tjelesnih invalida Kaštela

691
UDIO

U termama Tuhelj i ove godine održano je 16. prvenstvo Hrvatske  u plivanju  za osobe s intelektualnim teškoćama na kojem su sudjelovali i članovi Udruge tjelesnih invalida Kaštela, ostvarivši odlične rezultate. Tim povodom, proteklog tjedna, primili su ih predstavnici Grada Kaštela na čelu s gradonačelnikom Denisom Ivanovićem

Prvenstvo je organiziralo sportsko društvo „Specijalni sportovi  Luč“ u okviru aktivnosti Specijalne olimpijade Hrvatske. Natjecalo se 188 natjecatelja, članova 33 ekipe sportaša s intelektualnim teškoćama iz čitave Hrvatske, a radosti zbog najvećeg  uspjeha za sve sportaše – prilike za zajedničko druženje, zabavu i ponovni susret sa svojim prijateljima, nije nedostajalo.

Tako je Branimir Čorić osvojio zlato, Rea Trebec i Miljenka Biliškov broncu, te  Josip Rajčić stariji i mlađi četvrto mjesto. Gradonačelnik im je ovom prilikom uručio prigodne poklone i zahvalio na odličnom uspjehu, ali i na vrijednim projektima na kojima udruga radi.

U pratnji korisnicima-plivačima su bile voditeljica plivanja Sanja Biliškov, radna terapeutkinja Nataša Horvat, te pravnica u Udruzi Mirela Trebec naglasivši da trenutno provode 11 projekata od čega 3 ESIF, te zapošljavaju 55 osoba.

Iz Udruge tjelesnih invalida Kaštela kazali su da je ovo bila prilika koju su iskoristili i nagradili vrijednu ekipu dodatnim programom posjeta Samoboru, Mariji Bistrici i Krapini.