Početna Kaštela Obilježen Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje

Obilježen Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje

662
UDIO

Predstavnici Grada Kaštela na čelu s gradonačelnikom Denisom Ivanovićem, predstavnici udruga, institucija, političkih stranaka, građani i učenici Osnovne škole Filipa Lukasa, protekle su subote paljenjem svijeća u Vukovarskoj ulici u Kaštel Starom obilježili Dan sjećanja na žrtvu Vukovara.

– I večeras se s tugom, ali i neizmjernim ponosom prisjećamo žrtve Vukovara, koji je u danima rata postao simbol otpora, hrabrosti, nepobjedivosti i opstojnosti.  Neka je vječna slava svima koji su svoje živote ugradili u temelje i stvaranje samostalne Republike Hrvatske – kazao je uz upaljene svijeće, kaštelanski gradonačelnik Denis Ivanović.

Učenici u kaštelanskim školama još su u petak upalili svijeće za Vukovar, a u subotu to su učinili i stanovnici Kaštel Sućurca u ulici Vukovarskih heroja, među njima i zamjenica gradonačelnika Jadranka Matok Bosančić.

Kaštelanska delegacija ovih je dana posjetila i Škabrnju te odala počast svim poginulima u tom malom mjestu. Zamjenik gradonačelnika Grgica Benutić zajedno s Udrugom roditelja poginulih branitelja grada Kaštela i Kaštelanske zagore položio je vijence u Škabrnji, Suhovarama i na gradskom groblju u Zadru.