Početna Hrvatska PRED NAMA TEMPERATURNI ŠOK Nakon debelih minusa već sutra preko 20 stupnjeva!...

PRED NAMA TEMPERATURNI ŠOK Nakon debelih minusa već sutra preko 20 stupnjeva! Stižu olujno jugo i obilna kiša

Pred nama je jaka promjena vremena

871
UDIO

Za nama je najhladnije jutro dosadašnjeg tijeka jeseni. U Cetinskoj krajini temperature su padale do -7°C, a hladno je bilo i drugdje, pa su čak i uz obalu temperature bile malo iznad nule.

Jutrošnje naoblačenje uvod je u jaču i prolaznu promjenu vremena pred nama. Donosi je sredozemna ciklon koju će obilježiti južina, pad tlaka, ponegdje obilna kiša, ali i vrlo izražen porast temperature zraka. Primjerice, sutrašnje jutro u dijelovima Zagore bit će 15-ak stupnjeva toplije od današnjeg.

Tijekom dana bit će sve oblačnije, a u drugom dijelu popodneva ponegdje će početi kiša koja već navečer može biti obilnija. U početku u planinama može biti snijega, ali će on brzo prelaziti u kišu. Zapuhat će istočnjak, popodne i jugo koje će navečer imati olujne udare. Na moru će u noći na utorak biti udara preko 100 km/h.

Utorak donosi pretežno oblačno vrijeme, osobito ujutro. Popodne su moguća kraća sunčana razdoblja. Povremeno će biti kiše, pljuskova i grmljavine, a moguće su lokalno obilnije oborine. U nekim dijalovima Dalmacije, osobito u Zagori, ponegdje će pasti preko 50 litara kiše po kvadratnom metru. Ujutro će puhati umjereno do jako jugo s olujnim udarima, pa će biti poremećaja u prometu morem. Tijekom dana očekuje se okretanje vjetra na lebić i pulenat, ali će biti u postupnom slabljenju. Bit će izrazito toplo za dio godine s najvišim dnevnim temperaturama od 15 ponegdje u Zagori do 22°C na jugu.

Srijeda će donijeti pretežno sunčano i toplo vrijeme. Bit će tiho ili će puhati slaba bura i sjeverozapadnjak. Najviše dnevne temperature većinom od 16 do 20°C.

Pretežno sunčano i toplo bit će u četvrtak, petak i subotu. Noćne temperature bit će u padu, osobito u Zagori, ali će danju biti natprosječno toplo, većinom od 13 do 18°C. Krajem subote zapuhat će slabo jugo.

U nedjelju je moguće novo naoblačenje uz kišu i južinu.

Izvor:dalmacijadanas.hr