Početna Hrvatska Komentar liječnika o slučaju splitskog kirurga koji je uzeo mito: ‘Dok plaća...

Komentar liječnika o slučaju splitskog kirurga koji je uzeo mito: ‘Dok plaća ne bude 75.000 kn, gledat ćete ovo’

Dr. Hrvoje Tomasović, kirurg i jedan od kandidata za novog predsjednika Hrvatske liječničke komore (HLK), oštrim je riječima na svom Facebook profilu objavio kako za slučaj kirurga nije kriv samo “Indijanac od kardiokirurga” nego i čitav sustav koji podcjenjuje liječnike.

903
UDIO

‘Ako se ne dođe pameti, uskoro nećete imati koga podmićivati’

“Na žalost ovo se neće riješiti hapšenjem ovoga doktora niti pljuvanjem po liječnicima. Neću ulaziti u dubioze, ali ovako će nažalost biti dok se netko konačno ne sjeti plaćati liječnički rad prema njegovoj složenosti i težini posla!

Ovako? Ovako s podcjenjivanjem liječnika džeparcem kojega nam daju kao plaću dobivamo ovo! Da ne bi pomislili da ja ovo opravdavam, ni slučajno, ali dok liječnik tipa kardiokirurga neće imati plaću 75000 kuna imat će te ovo! Pa obični menadžerčići bez škola imaju po 75000 -100000 kuna plaće mjesečno plus bonuse na kraju godine! Imam još rješenja! Doktore u logore i na radnu obvezu! Ne pravdam ovoga Indijanca od kardiokirurga, ali ako se ne dođe pameti neće ni biti brzo doktora, pa nećete niti imati kome dati mito!”