Početna Hrvatska Iznenađenje za blagdane: Evo kakvo nas vrijeme očekuje do kraja tjedna i...

Iznenađenje za blagdane: Evo kakvo nas vrijeme očekuje do kraja tjedna i za Božić!

Iako će drugi dio tjedna biti promjenjiv, nigdje se ne očekuje značajnija količina oborina

815
UDIO

Iza nas je hladna noć koja je donijela umjeren mraz većem dijelu Dalmatinske zagore, a slabo mraza bilo je i ponegdje uz obalu i na otocima. Još ćemo veći dio srijede uživati u stabilnom i pretežno sunčanom vremenu, a onda nam slijedi oblačniji, ali i topliji drugi dio tjedna.

Danas nas očekuje pretežno sunčano vrijeme. Vjetar će biti slab, tek kasno navečer zapuhat će slabo do umjereno jugo. Najviše dnevne temperature bit će većinom od 6 do 11°C.

Promjenjivije vrijeme očekuje nas u četvrtak. Bit će promjenjivo oblačno, povremeno uz slabu kišu. Zapuhat će umjereno do jako jugo. Od jutra toplije, a najviše dnevne temperature od 7 do 13°C.

Promjenjivo će biti i tijekom petka. Tek povremeno će pasti malo kiše. Puhat će slabo jugo i bit će još malo toplije s najvišim dnevnim temperaturama od 9 do 14°C.

Promjenjivo oblačno uz kraća sunčana razdoblja bit će u subotu. Povremeno će biti slabe i prolazne kiše. Puhat će umjereno, u drugom dijelu dana na moru i pojačano jugo. Bit će još malo toplije u odnosu na petak. Gotovo identične vremenske prilike očekuju nas u nedjelju.

Prema današnjim prognostičkim materijalima, nešto više sunčanih razdoblja bit će u ponedjeljak, na Badnjak. Ipak, uz promjenjivu naoblaku danju je ponegdje malo kiše. Vjetar slab, a bit će relativno toplo za dio godine s najvišim dnevnim temperaturama od 9 do 14°C.

Badnja večer mogla bi biti suha i bez vjetra. Temperature od 5°C ponegdje u Zagori do desetak stupnjeva uz obalu i na otocima.

Čini se da će Božić (utorak) donijeti pretežno sunčano vrijeme bez značajnog vjetra. Bit će toplo za dio godine pa će u nekim dijelovima Dalmacije temperature doseći 15 Celzijevih stupnjeva.

Izvor:dalmacijadanas.hr