Početna Hrvatska U Dalmaciji sunčano, ali uz dosta vjetra

U Dalmaciji sunčano, ali uz dosta vjetra

Premda manje nego u utorak, i u srijedu će još biti relativno vjetrovito, osobito na južnom dijelu Jadrana, te barem djelomice sunčano, samo ponegdje u unutrašnjosti uz mogućnost slabe oborine, uglavnom u gorju.

674
UDIO

Dnevna temperatura zraka malo će se promijeniti, ali će jutro biti većinom hladnije, na kopnu uz česte “minuse”, koji su pri tlu mogući i ponegdje na sjevernom dijelu Jadrana.

Od četvrtka još više sunčana vremena, slabiji vjetar te daljni porast temperature, u većini Hrvatske čak i na vrijednosti primjerenije drugoj polovini ožujka, a ne sredini veljače – osim u nekim nizinama gdje se jutarnja magla može dulje zadržati…

U Dalmaciji prevladavajuće sunčano, ali još uz dosta vjetra, osobito u prvom dijelu dana. Bura i sjeverni vjetar će prema jugu biti jaki, pa i olujni, a more pritom umjereno valovito i valovito, na otvorenom i jače valovito. Ujutro temperatura od oko 0 °C u Zagori do oko 5 °C na obali, a poslijepodne između 7 i 12 °C.

I na jugu Hrvatske more većinom valovito, na otvorenom i valovito, a bura i sjeverni vjetar puhat će jako, i s olujnim udarima. Uz vjetar će biti i razmjerno hladno, danju uglavnom do 10 °C, a ujutro na obali oko 6 °C.”

Od četvrtka – stabilnije, sunčanije, toplije…

– I u nastavku tjedna će na kopnu biti uglavnom suho i djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku, te većinom slab sjeveroistočni vjetar, na istoku u četvrtak sjeverozapadni. Od subote uglavnom bez vjetra i sunčanije, uz porast vjerojatnosti za mjestimičnu jutarnju maglu. Temperatura zraka bit će u porastu, ali će još ponegdje ujutro biti slaba mraza.

I na Jadranu sve toplije te pretežno sunčano, u četvrtak uz prolazno više oblaka, a od subote vedrine. Bura i sjeverni vjetar bit će slabiji, no još će mjestimice biti i jaki, osobito na jugu. U subotu će sasvim oslabjeti i okrenuti na sjeverozapadnjak.”, prognozirao je za HRT Tomislav Kozarić, dipl. ing.