Početna Kaštela Program svečanog obilježavanja Dana grada Kaštela 2019.

Program svečanog obilježavanja Dana grada Kaštela 2019.

724
UDIO

Grad Kaštela i ove će godine nizom manifestacija obilježiti Dan grada. Utvrđeni program proslave koji obuhvaća kulturne, sportske, protokolarne, obrazovne, rekreativne i ostale sadržaje započinje u utorak 26. veljače i trajat će sve do 9. ožujka 2019.

Tako će kroz dva tjedna svi koji dođu u Kaštela moći uživati u dvadesetak događanja od kojih je prvo na rasporedu 26. veljače (utorak) u 19:30 sati u kinu sveti Juraj u Kaštel Sućurcu gdje će se odigrati predstava „Roko i Cicibela, a posljednje je na rasporedu  9.ožujka (subota) kada će se održati nogometni turnir veterana na igralištu „Zrinski“ u Kaštel Sućurcu.

Dan grada Kaštela svečano se obilježava 4. ožujka na dan ispisane povelje kneza Trpimira (852. god.), pravnog dokumenta tj. darovnice kojom je knez Trpimir splitskoj nadbiskupiji darovao crkvicu Svetog Jurja u Putalju. Darovnica je ispisana na latinskom jeziku u mjestu Bijaći i to je prvi spomen hrvatskog imena uz titulu vladara u pisanom obliku, te predstavlja jedan od najvažnijih povijesnih dokumenata za povijest Hrvata.

Cjelokupni program obilježavanja Dana grada Kaštela 2019. dostupan je OVDJE.