Početna Hrvatska Većinom sunčano i relativno toplo, uz južinu

Većinom sunčano i relativno toplo, uz južinu

Osim temperature većinom više od prosječne za početak ožujka, tjedan će obilježiti i relativno vjetrovito vrijeme, uz često umjeren vjetar, gdjekad i jak, pa i olujan - u unutrašnjosti većinom jugozapadni i južni, a na Jadranu uglavnom jugo, koje će na većini Jadrana najjače puhati u drugom dijelu ponedjeljka i u noći na utorak te u četvrtak i petak.

642
UDIO

U Dalmaciji pretežno sunčano, samo ponegdje s umjerenom naoblakom. Zapuhat će umjereno, prema kraju dana i jako jugo, uz koje će povećavati i valovitost mora. Jutarnja temperatura zraka od 3 do 5 °C, uz obalu između 8 i 10 °C, a najviša dnevna od 16 do 18 °C.

Podjednako relativno toplo i pretežno sunčano bit će i na jugu Hrvatske. Zapuhat će umjereno, prema otvorenome moru mjestimice i jako jugo.

U utorak većinom kiša i svježije, pa ponovno sunčanije i toplije…

U utorak u unutrašnjosti prolazno naoblačenje, mjestimice s kišom, uglavnom u prvom dijelu dana, uz pad temperature zraka. Od srijede do petka djelomice sunčano i postupno sve toplije. U subotu novo naoblačenje s kišom. U srijedu će zapuhati umjeren jugozapadnjak, koji će u četvrtak mjestimice biti jak i olujan.

Na Jadranu u utorak promjenljivo, mjestimice s kišom, osobito prijepodne, a poslijepodne se očekuju i dulja sunčana razdoblja. Od srijede do petka pretežno sunčano i razmjerno toplo, a u subotu novo naobalačenje s kišom. U srijedu će zapuhati jugo koje će jačati pa će u četvrtak, vjerojatno i petak biti jako i olujno.”, prognozirao je za HRT mr. sc. Dragoslav Dragojlović.