Početna Kaštela Povodom Dana grada Kaštela održana svečana sjednica Gradskog vijeća

Povodom Dana grada Kaštela održana svečana sjednica Gradskog vijeća

871
UDIO

U nazočnosti ministra obrane i potpredsjednika Vlade Damira Krstičevića, zamjenika župana Luke Brčića, splitskog gradonačelnika Andre Krstulovića Opare, predstavnika gradova prijatelja iz više europskih država, izaslanstava susjednih gradova i općina te predstavnika brojnih udruga, tvrtki i institucija, u restoranu Nautic u Kaštel Gomilici održana je svečana sjednica Gradskog vijeća povodom Dana grada Kaštela. Nakon pozdravnih riječi predsjednika Gradskog vijeća Ivana Udovičića, prisutni su imali priliku pogledati kratak promotivni film pod nazivom “Kaštela – grad ugodnog življenja” u kojemu su prikazani svi važniji infrastrukturni projekti duž cijele, gotovo 20 km duge obale, kao i brojne demografske mjere koje su uvedene u proteklom razdoblju.

– S projektima na oko 15 lokacija, Kaštela su najveće gradilište u Splitsko -dalmatinskoj županiji gdje ulažemo 500 milijuna kuna, a cjelokupna ulaganja uskoro ćemo udvostručiti. Nastavljamo i dalje naporno raditi za bolji i ljepši grad. Kao što sam više puta isticao, najveći prioriteti u mom mandatu, svakako će biti izgradnja komunalne infrastrukture, djeca i mladi kojima treba pokazati put i stvoriti uvjete da ostanu u svom gradu i da žive od svog rada. Samo tako možemo gledati u svjetliju i ljepšu budućnost. Zahvalan sam svima koji doprinose našem razvoju, a prvenstveno našim dragim sugrađanima – dio je iz govora kaštelanskog gradonačelnika Denisa Ivanovića.

Zamjenik župana Luka Brčić podsjetio je prisutne da Splitsko – dalmatinska županija kontinuirano ulaže u razvoj grada pod Kozjakom, a splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara pohvalio je rad svog kaštelanskog kolege podsjećajući na to da se samo zajedničkim snagama mogu napraviti velike promjene.

– Vlada RH kroz svoje projekte itekako pomaže razvoju grada Kaštela, a tako će bit i ubuduće. Brojni se projekti koji su u realizaciji na području Kaštela sufinanciraju iz državnog proračuna. To i jest pravi put ka razvoju jer svi zajedno moramo i jedino možemo naprijed. Sve što radimo, radimo za naš narod. Gospodarski rast, odgovorno upravljanje javnim financijama, strukturne reforme, investicije – samo su neke od mjera koje provodi Vlada. BDP raste oko 3 posto, a za isto toliko se razdužujemo tijekom godine tako da se troši onoliko koliko se ima – kazao je potpredsjednik Vlade Damir Krstičević.

Ovom prilikom dodijeljene su i nagrade Grada Kaštela zaslužnim pojedincima i udrugama.

Nagrade za životno djelo dobili su dugogodišnji vatrogasni djelatnik Ivica Batina te trenerica mažoretkinja, najviše zaslužna za sve njihove trofeje, Alena Rako. Osobne godišnje nagrade otišle su u ruke, osim Milivoja Bratinčevića iz društva Bijaći i  Ivice Žegarca, dobrovoljnog darivatelja krvi i čovjeka koji je cijeli svoj život pposvetio razvoju društvenog i kulturnog života grada, kao i nogometnom djelatniku Josipu Piriću te bivšem lukšićkom župniku don Stipanu Šurlinu. Skupna godišnja nagrada pripala je gimnastičkom klubu Kaštela, a osobna nagrada za humanost je uručena usvojiteljima Katarini i Krešimiru Vlahoviću koji su usvojili petero djece, pa su zbog toga, ovog puta dobili gromoglasan pljesak svih prisutnih.

Osobne nagrade za dobrovoljne darivatelje krvi dobili su Branko Marinović, Boris Petković i Ivica Strižić i to za 100 i više puta darovanu krv, a prema odluci gradskih vijećnika, dobitnicima nagrade za životno djelo, kao i nagrađenim darivateljima krvi, pripala je i novčana nagrada u visini 10 tisuća kuna.

U ime nagrađenih ovog se dana zahvalio don Stipan Šurlin, zahvalivši svima na razumijevanju i potpori, naglasivši kako se nada da će svi dobitnici nagrada i dalje sudjelovati u javnom, društvenom, socijalnom i kulturnom životu Kaštela i tako doprinositi razvoju grada.

U prigodnom programu ovog su dana nastupili mališani iz DV Kaštela, klapa Sveti Jeronim te Nedo Kovačev uz pratnju Miroslava Miše.