Početna Hrvatska Kod otoka Kurba Vela jutros pronađeno mrtvo tijelo nestalog ribara

Kod otoka Kurba Vela jutros pronađeno mrtvo tijelo nestalog ribara

Jutros oko 7,30 sati kod otoka Kurba Vela pronađeno je mrtvo tijelo koje najvjerojatnije pripada 60-godišnjem ribaru koji je nestao u subotu nakon što je isplovio iz Murtera.

826
UDIO

– Potraga za nestalim ribarom završena je jutros u 7,30 sati nakon što je kod otoka Kurba Vela pronađeno mrtvo tijelo. Trenutno se čeka mrtvozornik i policija koji će utvrditi identitet osobe – kazao nam je Baljkas.

Obavijest o nestanku ribara D.I. službenici MRCC Rijeka zaprimili su 16. ožujka u 16 sati od sina nestalog, prema čijem iskazu je njegov otac u subotu oko 12 sati, isplovio u ribolov iz Murtera prema uvali Vrulje u Kornatima, gumenjakom dužine šest metara.

Kako su izvijestili iz Ministarstva mora, odluku o dojavi nestanka članovi obitelji donijeli su nakon što se ribar nije vratio u predviđeno vrijeme te nije odgovarao na pozive. MRCC Rijeka stoga je pokrenula koordinirano traganje sa nadležnom Lučkom kapetanijom Šibenik te nešto kasnije i sa Lučkom kapetanijom Zadar i Pomorskom policijom Šibenik, a angažirani su i pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS).

Tijekom pomorske potrage u subotu službenici Šibenske kapetanije su u 18.30 sati dojavili o pronalasku napuštenoga gumenjaka u vlasništvu nestaloga, koji je zatečen nasukan na otočić Šćitna, sjeverno od otoka Žuta, slijedom čega je nastavljeno intenzivno traganje. S obzirom na smanjenu vidljivost pred kraj dana, Središnjica je odlučila u akciju angažirati i pripadnike HGSS-a, koje su u područje traganja za nestalim transportirali službenici Lučke kapetanije Zadar nakon ukrcaja na spasilačku brodicu Zadarske kapetanije, koja ih je čekala u luci Gaženica.

Pripadnici HGSS-a traganje za nestalim obavljali su dronovima opremljenim termo-vizijskom optikom, kojima su upravljali sa spasilačke brodice LK Zadar, nakon čega su jučer u 06.15h prekrcani na brod LK Šibenik, a spasilačka brodica LK Zadar proslijedila prema Zadru zbog obnove resursa, dok je u potragu istovremeno angažirana spasilačka brodica Lučke ispostave Sali.

Potraga je jučer obustavljena zbog jakog juga te je nastavljena rano jutros te je nažalost, završila tragičnim ishodom, piše sibenik.in