Početna Hrvatska Spektakl na trogirskoj Batariji: Svečano otvaranje novog igrališta i utakmica s Hajdukom

Spektakl na trogirskoj Batariji: Svečano otvaranje novog igrališta i utakmica s Hajdukom

Utakmica pionira Hajduka i Trogira igra se od 17.15, Hajduk II i prva momčad domaćina istrčat će u 19 sati

1113
UDIO

Nedavno obnovljeno trogirsko nogometno igralište Batarijau srijedu (17. travnja) doživjet će spektakularno svečano otvaranje. U goste Trogiranima stiže Hajduk koji će tamo odigrati dvije prijateljske utakmice – u 17.15 snage će odmjeriti pioniri dvaju klubova, a u 19 sati istrčat će nogometaši Hajduka II i domaćina HNK Trogir koji inače igra u II. Županijskoj ligi.

– Igralište je funkciji već par mjeseci, ali čekali smo pravi trenutak da njegovu obnovu obilježimo kako treba i da nam u goste dođu splitski ‘bili’.  Zaista smo puno truda uložili da derutni blatnjavi stadion postane jedno poželjno, moderno sportsko igralište koje će nam svima biti na ponos – istaknuo je dogradonačelnik Viktor Novak, inače zadužen i za sportski sektor grada.

Podsjetimo, u rujnu prošle godine započela je obnova Batarije koja je uključivala postavljanje umjetne trave, nove reflektore, tribine, preuređenje svlačionica i klupskih prostorija.

Trogirsko nogometno igralište jedinstveno je u svijetu i često se nalazi u izborima za najljepše i najatraktivnije terene. Smješteno je u povijesnoj, UNESCO-m zaštićenoj gradskoj jezgri, a simbolično, iza golova nalaze se dvije utvrde – Kula Kamerlengo i Kula sv. Marka. Mnogobrojni trogirski turisti često se oduševe činjenicom da je igralište kao takvo još uvijek u staroj jezgri i još uvijek u svojoj originalnoj funkciji. Da je takva odluka dobra potvrđuje i sljedeća činjenica – otkako su radovi završeni, broj djece koja trenira pod grbom HNK Trogir znatno je skočio.

– Prije obnove u klubu je broj djece pao na stotinjak, a sada je ta brojka porasla na oko 190. Ovo nam je bila jedna od prioritetnih investicija i najmanje što naša djeca zaslužuju. Pozivam sve da dođu pogledati utakmicu i proveseliti se s nama – dodao je dogradonačelnik Novak.

Važno za spomenuti je i da istog dana ranije započinje i međunarodni nogometni turnir „Prvi koraci“ na kojem sudjeluje i podmladak velikog europskog kluba Rome. Igrači Trogira i AS Rome, godišta ’09, odmjerit će snage od 16 sati u prvoj utakmici turnira.

IZVOR:dalmacijanews.hr