Početna Kaštela Magistralom kroz Kaštela krenula nova autobusna linija

Magistralom kroz Kaštela krenula nova autobusna linija

789
UDIO

Jutros je s prometovanjem krenula nova autobusna linija broj 2 koja vozi magistralom od Zračne luke, Poljičkom cestom preko bolnica i kampusa pa sve do Sukoišanske ulice. Linija će imati, ovisno o smjeru, 29 ili 27 stanica. Predviđeno vrijeme putovanja je oko sat vremena, ovisno o stanju na cestama.

Novom autobusnom linijom ovom prilikom, vozio se gradonačelnik Denis Ivanović, zajedno sa svojim zamjenicima Jadrankom Matok Bosančić i Grgicom Benutićem, a u pratnji je bio i direktor Prometa Miroslav Delić.

– Nismo imali tehničkih mogućnosti da ranije realiziramo ovu liniju za koju smo uvjereni da će biti od velike koristi našim građanima. Već smo vidjeli da će biti potrebno uvesti dodatne stanice na par lokacija, ali i polaske u udarnim terminima kad građani idu na posao i učenici u škole. U što kraćem roku će doći i autobusne nadstrešnice – najavio je gradonačelnik Ivanović.

– Postojeće autobusne stanice svakako se mogu korigirati jer za to postoji mogućnost. Osluškivat ćemo potrebe građana i njima prilagoditi ovu novu liniju koja će zasigurno dobro funkcionirati. Linija će imati, ovisno o smjeru, 29 ili 27 stanica. Predviđeno vrijeme putovanja je oko sat vremena, ovisno o stanju na prometnicama. Također na prijedlog Grada, tu liniju smo preusmjerili  na gornji dio ulaza u Split pa će voziti Poljičkom cestom, pokraj obje bolnice i kampusa. U narednih nekoliko tjedana utvrdit ćemo stanje i sukladno tome, prema potrebi, organizirati novi broj i vrijeme, odnosno termine polazaka – ustvrdio je Delić.

Početna autobusna stanica za ovu liniju se nalazi ispod Zračne luke Split, potom vozi do Resnika i  na Bile, nakon čega se  Škabrnjskom ulicom penje do magistrale i zaustavlja pokraj Vlastitog pogona gdje se nalazi stajalište.

Iduća stanica je u Kaštel Starom pokraj Vukmana, u Kambelovcu prije Reto centra, potom u Gomilici prije glavnog raskrižja odakle autobus ide u Sućurac preko puta Jadranova igrališta gdje mu je do sada bila polazišna stanica. Istim putem vraća se na magistralu i zaustavlja kraj Vatrogasnog doma, potom kraj Roko-sporta i Metroa u pravcu Solina.

-Ma ovo je odlično šta su uveli ovaj autobus. Cijeli svoj radni vijek san pješačila na posao i rano i kasno. Ni sanjati nisam mogla da ću imati svoj autobus pred kućom i sad ću svaki dan u spizu u Split. Imam penzionersku pokaznu, ukrcam se, obavim spizu i vrati me opet ispred kuće. Ne mogu opisati koliko sam sretna – ističe jedna od putnica, Ana Zec koja je ušla u autobus na predjelu Vrila u Kaštel Sućurcu, a slične komentare imali su i ostali putnici.

Prema novom voznom redu, nova linija razlikuje se u nekoliko stajališta i to u smjeru Zračne luke prema Splitu, u odnosu na smjer od Splita prema Zračnoj luci, dvije su stanice manje, stanica Shell i stanica Dragovode.

Radnim danom linija će imati osam polazaka iz svakog smjera, dok će subotom  iz Splita biti tri, a iz Zračne luke četiri polaska.