Početna Hrvatska Vremenska prognoza: Evo kada nas očekuje stabilnije vrijeme

Vremenska prognoza: Evo kada nas očekuje stabilnije vrijeme

Od četvrtka sunčanije i toplije, ali ne i sasvim stabilno...

1188
UDIO

Na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima. Mjestimična kiša i pljuskovi vjerojatniji su u unutrašnjosti i južnije od Splita. Bura će oslabjeti i okrenuti na sjeverozapadnjak, uz obalu poslijepodne ponegdje zapadnjak i jugozapadnjak pa će more biti u smirivanju.

Na krajnjem jugu Hrvatske će prijepodne biti povremene kiše, lokalno i jačih pljuskova praćenih grmljavinom, a i temperatura zraka će biti malo niža u odnosu na utorak, popodnevna većinom od 15 do 17 °C. Vjetar vrlo promjenljiv, od juga do bure te sjevernog i sjeverozapadnog, poslijepodne uz obalu i zapadnog.”

Od četvrtka sunčanije i toplije, ali ne i sasvim stabilno…

“U nastavku tjedna na kopnu sve toplije pa će za vikend i početkom idućeg tjedna temperatura zraka biti u skladu s očekivanima za drugu polovinu svibnja. Sunčana će vremena biti sve više, a kiše samo rijetko i u malim količinama. Tek će u nedjelju i ponedjeljak uz mjestimice jače pljuskove pasti malo veća količina.

Na Jadranu do subote neće biti izraženijeg vjetra, nakon čega će zapuhati umjereno i jako jugo s kojim će za vikend, a osobito od nedjelje – rasti vjerojatnost za češće nestabilnosti, kojih će u četvrtak i petak biti vrlo rijetko. Bit će toplije, a i sunčanih će razdoblja biti dosta.”, prognozirala je za HRT dr. sc. Tanja Renkoiz DHMZ-a.