Početna Kaštela 44. Tradicionalni turnir na male branke Kaštel Lukšić 2019

44. Tradicionalni turnir na male branke Kaštel Lukšić 2019

683
UDIO

Kao što smo izvjestili nakon konca prijava, na 44. Tradicionalni turnir na male branke Kaštel Lukšić 2019 se prijavilo rekordnih 117 ekipa u glavnom dijelu turnira, koji je dakako bio otvoren za prijave. Kao i ranije, veteranski i dječji turniri su ograničeni na

 

po 8 pozvanih ekipa čisto iz tehničkih i organizacijskih razloga. Međutim zbog velikog interesa za spomenute dvije kategorije, već sad radimo na projektu 2020 da i tu bude neograničen broj ekipa kao u glavnom turniru. S obzirom na rekordni broj ekipa, pretkolo je trajalo 11 radnih dana, a tu je bilo itekako zanimljivih susreta. Sučeljavale su se ekipe iz svih krajeva Dalmacije, a u 1.kolo je prošla i popularna MAKEDONIJA sa 4 meštra malih branki iz Skoplja. Svaka večer je bila ispunjena sa 5 utakmica kojima je probrani kaštelanski puk itekako bio zadovoljan. Od svih parova možemo subjektivno izdvojiti jedan CAFFE BAR GABINE – ARENA. Momci iz Donjih sela Poma, Mate, Marko, Šuker I Suny koji su ginuli za Gabine  ponovo su pokazali da su meštri malih branki šaljući kući živuće legende u dresovima Prolićeve Arene, a to su glavama i bradama Nikola Tomičić, Marin Pejovski i Saša Subotić.

U 1.kolu koje starta od srijede 17.07 i traje do četvrtka 25.07 ne bude li vremenskih neprilika, također će bit krasnih utakmica. Lušićka arena je svaku večer puna gledatelja, navijača i simpatizera malih branki. Pored sportskih gušti, tu je i bogata ugostiteljska ponuda za sve goste i igrače koji nakon utakmica nerijetko ostanu do sitnih sati. U ovom kolu možemo izdvojiti susrete branitelja naslova Caffe bar Donne Dugi Rat sa prošle godine četvrto plasiranim Šegrtom Hlapićem, te velikim favoritima Jole Fešte Restoranom Ino sa Caffe bar Sea Wolfom iz Splita prepunim malonogometnim profesionalcima.

Ističemo da se 18.07.2019 od 17-23 h u sklopu Turnira na male branke igra i 4.Ljetni međugradski turnir u odbojci za kadetkinje na kojem će pored domaćeg OK Kaštel Lukšić nastupiti OK Nova Mokošica-Dubrovnik, OK Zadar I OK Šibenik 91. Na tom turniru će domaće cure pokušati dohvatiti  četvrti pobjednički pehar sa zlatnim medaljama, a u tome će im pomoći odbojkaška i nogometna publika, te mnogi gosti i navijači.

Od petka 19.07 se nastavljaju male branke sve do 01.08.2019 kad ćemo imati i Turnir u uličnoj košarci. Sve su to sportske delicije koje organizira ili pomaže OK Kaštel Lukšić najveći rasadnik mladih talenata sa ovih prostora. Predviđeno finale ovih spektakularnih događaja biti će oko „Oluje 2019“ završnom predstavom najboljih malobrankaša na „svitu“.