Početna Kaštela Gradonačelnik primio predstavnike folklora iz Poljske, Slovačke i Rusije

Gradonačelnik primio predstavnike folklora iz Poljske, Slovačke i Rusije

652
UDIO

Povodom 17. Međunarodnog festivala folklora “Za jubav tance igraše” koji je sinoć održan u Kaštelima, gradonačelnik Denis Ivanović zajedno s pročelnicom UO za društvene djelatnosti i opće poslove Sandrom Zokić, primio je predstavnike folklornih društava iz Poljske, Slovačke i Rusije.

– Tradicijska kultura i folklor uporišta su i simboli našeg identiteta, a oni se nažalost vrlo brzo izgube unatoč nastojanjima da se u globaliziranom svijetu sačuvaju kulturne različitosti. Kako naše pravo kulturno blago ne bi otišlo u zaborav, brinu se folklorna društva koja čuvaju vrijednosti svoga kraja i što je najvažnije, prenose ga mlađim generacijama. Hvala vam što ste došli u Kaštela predstaviti svoje kulturno bogatstvo na radost domaćih ali i stranih gostiju kojih je na smotri ove godine bilo više nego ikad prije. Hvala i KUD-u Ante Zaninović na organizaciji festivala, a Grad Kaštela će vam i ubuduće biti potpora – kazao je gradonačelnik Ivanović.

Voditeljica KUD-a „Ante Zaninović“ Marica Tadin kazala je nešto više o ovogodišnjem festivalu

– Od domaćih skupina nastupili su članovi našeg društva, a publika je mogla vidjeti našu novu koreografiju kojom smo se predstavili na „Dubrovačkoj kontradanci“. Nastupilo je gotovo 250 plesača iz pet europskih zemalja i svi su ostali oduševljeni našim Kaštelima. Hvala Gradu Kaštela koji je našu smotru prepoznao kao izniman događaj i što nam pruža podršku kao i svih ovih godina – kazala je Tadin te najavila kako će ovom prilikom članovi folklornih društava upoznati ljepote Kaštela, Trogira i Splita.