Početna Kaštela ĐOLA 2019 – Danas veliko finale:  MOMCI S TERMINA  –  CB ‘TWISTER’

ĐOLA 2019 – Danas veliko finale:  MOMCI S TERMINA  –  CB ‘TWISTER’

694
UDIO

  1. Memorijalni turnir na male branke ‘Ivica Džolić – Đola’ došao je, 26 dana od svog početka do svoje završnice, velikog finala u kojem se, nakon polufinalnih pobjeda sastaju Momci s termina i Caffe bar ‘Twister’.

 

Rezultati polufinala:   VOLE GRADELE —  MOMCI S TERMINA   2:5

ZRAČNA  LUKA  –  CB ‘TWISTER’               2:7

Polufinalni dan otvoren je prvom polufinalnom utakmicom između ekipa Vole gradele iz Splita i domaće ekipe Momci s termina koja je puno bolje ušla u utakmicu rezultat čega je njihovo rano vodstvo za koje je najzaslužniji njihov prvi topnik Nikša Karanušić. Međutim, splićani se pogotkom Vjeke Tomića brzo vraćaju u život, a nedugo zatim iskorištavaju nervozu u redovima Momaka s termina koja je rezultirala vodećim pogotkom za Vole gradele koji je postigao Zvone Glavina. Ipak, da se na odmor ne bi otišlo s prednošću ekipe Vole gradele pobrinuo se svojim drugim pogotkom Nikša Karanušić. Taj pogodak kao da je u redove Momaka s termina ulio novu dozu samopouzdanja, vjeru u njihovu snagu, osjećaj da su bolji od svojih protivnika. Do kraja utakmice gledali smo samo jednu momčad, Momke s termina koji su s nova dva pogotka Nikše Karanušića i jednim Vedrana Barana kažnjavali svaku pogrešku protivnika te s prednošću od 5:2 mirno priveli utakmicu kraju odvevši svoju ekipu po prvi put u finale.

A u finalu će ih, prema očekivanjima čekati lukšićka ekipa CB ‘Twister’ koja je, na razočaranost velikog dijela gledatelja pitanje pobjednika drugog polufinala riješila već nakon početnih 5-6 minuta utakmice povevši brzo s visokih 3:0 pogocima Tonija Legčevića. Svi pokušaji Zračne Luke da barem pokuša smanjiti prednost CB ‘Twister’ neuspješno su se odbijali o čvrstu obranu Lukšićana. U zadnjoj četvrtini utakmice s tri nova pogotka Legčevića i jednog Pavičića Lukšićani i njihovi navijači su mogli odahnuti te s prednošću od 7:2 mirno privesti utakmicu kraju osiguravši svome sponzoru Antonu novu priliku da, nakon više neuspješnih pokušaja u proteklih petnaestak godina napokon osvoji Đolu. Oba utješna pogotka za Zračnu Luku postigao je Josip Stude.