Početna Kaštela 9.Dani Kaštelanskog kazališta

9.Dani Kaštelanskog kazališta

506
UDIO

Dani Kaštelanskog  kazališta je manifestacija na području Kaštela koja se ove godine odvija devetu godinu za redom.

I ove godine donosimo bogat dramski program koji će se odviti vikendima mjeseca rujna. Program smo ove godine upotpunili postrujanskim  predstavama koje će se realizirati u dogovoru s izvođačima – poručuju iz Kaštelanskog kazališta.

Osim dramskog programa, ni ove godine nismo zaboravili najmlađe,a za njih je pripremljen niz radionica pod budnim okom stručnih voditeljica.

Program:

1.9.2019.,20,30h -Umjetnička akademija Split/ Room 100 -„Dijete od pijeska“-Anja Ostojić

7.9.2019.,20,30h-Metkovsko amatersko kazalište-„Bog masakra“

 

14.9.2019.,20.30h-Teatar Fedra i Gradsko pozoriste Trebinje-„Toksini“

15.9.2019.,18h-Amaterski glumački studio Lokva Rogoznica-„Romeo i Julija na lokvarski način“

 

20.9.,20,30h-Monodrama Ivana Ožekovića-„ Deset pjesama koje su označile kraj mog ljubavnog života“

 

28.9.20,00h-Kolašinsko pozorište,monodrama „Nastasja Filipovna“

28.9.,21h-Marina Kuzmanić „Figurica“

 

RADIONICE:

-Filmska školica (voditeljica Maja Stojić)

-Radionica Stand up komedije ( voditelj: Ivo Musulin i Splicka stand up scena)

-Likovne radionice ( voditeljica: Tea Morić Šitum) 21.9.,18-19h(1.-4.),22.9.,17-19h(5.-8.r)

Postrujanski  program :

Ana Paška- Improvizije

C/z/k Omiš- Klytaimestra

Akademija scenskih umjetnosti Sarajevo-Murlin Murlo

Otvaranje  je 1.rujna 2019.u Novom parku u Kaštel Lukšiću ispod Kulturnog centra na adresi Trg hrvatske mladeži 1 predstavom  diplomskog rada Anje Ostojić „Dijete od pijeska“ nastala prema istoimenom romanu marokanskog pisca Tahar Ben Jellouna, nominiranog za Nobelovu nagradu za književnost. Dramaturški prilagođen tekst prati najdublje unutarnje emocije i misli jedne žene kojoj je sudbina nametnula život muškarca. Osnovni motiv predstave je sloboda i put koji mora proći jedna žena u islamskoj kulturi da bi bila slobodna. Koristeći glumačke tehnike i kombinirajući ih sa cirkuskim tehnikama – akrobatska tkanina, kontorcionizam – Anja Ostojić prikazuje unutarnje stanje lika koji kroz cijelu predstavu pokušava upoznati samog/samu sebe i odgonetnuti tko je on/ona zapravo?

Metkovsko amatersko kazalište- „Bog masakra“- je komedija o dva para roditelja koja se sastaju nakon fizičkog sukoba njihovih sinova, a u nizu ozbiljnih i komičnih situacija, u kojima padaju sve socijalne maske, isplivaju sve negativne osobine i lažni moral te roditelji tako postaju djetinjastiji i nasilniji od vlastite djece.

Teatar Fedra i Gradsko pozoriste Trebinje-„Toksini“-su drama u pet slika, žanrovski različitih, ali u krajnjem sagledavanju viđenog, povezanih priče koje snažnim crnohumornim, dramskim, pa i tragičkim akcentom ulaze i razotkrivaju suštinu današnjeg života čiji nas svakodnevni, usvojeni „standardi“ nagrizaju kao hrđa, čineći da zaboravljamo bitnost i suštinu našeg bistvovanja, nesvjesno gubeći osjećaj za dobro, ljubav, empatiju, požrtvovanje, pravičnost… pretvarajući se u današnjeg čovjeka koji ubrzano evaluira u ljušturu koja u osamljenosti duha stremi užitaku površnog i nepotrebnog.

Monodrama Ivana Ožekovića-„ Deset pjesama koje su označile kraj mog ljubavnog života“. Riječ je o monodrami o muškarcu koji prolazi kroz različite životne faze, a pjesme koje sluša veže uz situacije i djevojke u koje je zaljubljen. 10 pjesama koje su označile kraj mog ljubavnog života, predstava je koju bi svaki zaljubljenik u rock glazbu definitivno trebao pogledati, jer se niti jedna predstava u Hrvatskoj nije do sada tako detaljno bavila rock glazbom.

Kolašinsko pozorište,monodrama „Nastasja Filipovna“-roman Dostojevskog „IDIOT“ adaptiran je za lik Nastasyje, kojeg je glumica producirala u sklopu svog magisterija, uz podršku Narodnog kazališta.

Marina Kuzmanić „Figurica“- plesna koreografkinja i članica Kaštelanskog kazališta Marina Kuzmanić otplesat će  predsavu „Figurica“ prema istoimenoj noveli iz zbirke Irene Grubišić-Čabo  „Pješčani krugovi“.

Akademija dramskih umjetnosti Sarajevo-„Murlin Murlo“-ruskog dramatičara Nikolaja Koljade postavljen je kao diplomska predstava studenata glume Akademije scenskih umjetnosti iz Sarajeva. Ovaj se poznati komad bavi životima četvero mladih ljudi koji egzistiraju u posttranzicijskom razdoblju, odnosno u onome što je ostalo od nekadašnjeg sovjetskog imperijalizma.

Od dječjih radionica tu je Maja Stojić s UMAS-a koja vodi Filmsku školicu koja će se odviti u tri faze; 1. Storyboard radionica, 2.kamera i 3.filmski set koja će na kraju iznjedriti i mali filmski uradak polaznika.Tea Morić Šitum s likovnim radionicama za učenike nižih i viših razreda te Ivo Musulin s radionicom Stand up komedije u suradnji sa Splickom stand up scenom.