Početna Kaštela Predstavnici Grada Kaštela organizirali prijem za nove župnike

Predstavnici Grada Kaštela organizirali prijem za nove župnike

1585
UDIO

Don Franko Prnjak novi je župnik u župi svetog Ivana Krstitelja u Kaštel Starom, a don Damir Vuletić novi je župnik župe Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije u Kaštel Štafiliću. Novi kaštelanski župnici službu su započeli prije dva tjedna, a predstavnici Grada Kaštela na čelu s gradonačelnikom Denisom Ivanovićem upriličili su prijem kako bi župnicima poželjeli dobrodošlicu u Kaštela. Prijemu su nazočili zamjenici gradonačelnika Jadranka Matok Bosančić i Grgica Benutić kao i predsjednik Gradskog vijeća Ivan Udovičić.

– Grad je uvijek bio na raspolaganju svim našim župnicima tako da se veselim nastavku suradnje po pitanju rješavanja socijalnih potreba župljana i pomaganja u radu župa, te u liturgijskim i svjetovnim običajima – kazao je gradonačelnik Ivanović.

Prema dekretu splitsko-makarskog nadbiskupa mons. Marina Barišića dosadašnji župnik Kaštel Starog, don Lovre Šola, nakon deset godina djelovanja u župi Sv. Ivana Krstitelja, razrješen te službe i  imenovan je za novog bolničkog kapelana tako će ubuduće župljanima Kaštel Starog biti na raspolaganju don Franko Prnjak koji je prije osam godina služio mladu misu na Sućidru. Do sada je služio kao župni vikar u Metkoviću, što mu je bila prva služba, a potom je bio župni vikar u župi Gospe od Otoka u Solinu. Zadnja služba bila mu je na mjestu župnika u Košutama.

Nakon što je u svibnju ove godine prerano preminuo župnik župe Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije u Kaštel Štafiliću don Luka Jozić, svetu misu u ovoj župi privremeno je obavljao don Jure Strujić, a dekretom nadbiskupa mons. Marina Barišića, za novog župnika imenovan je don Damir Vuletić.

Don Damir Vuletić bio je župni vikar u Trogiru, a potom župnik na Šolti, a 2007. godine otišao na službovanje u župu Kraljice mira u Makarsku, gdje je bio župnik punih osam godina da bi uoči dolaska u Kaštela proveo osam godina u župi  Pohođenja Blažene Djevice Marije na Spinutu.

Na kraju prijema, predstavnici gradske vlasti su novim župnicima poželjeli ugodnu službu u Kaštelima.