Početna Kaštela Započinje podjela božićnica umirovljenicima i nezaposlenima

Započinje podjela božićnica umirovljenicima i nezaposlenima

808
UDIO

Početkom idućeg tjedna započinje podjela božićnica umirovljenicima s područja grada Kaštela. Odlukom Gradskog vijeća Grada Kaštela božićnice za umirovljenike će se dijeliti kao poklon bon u vrijednosti od 200,00 kn za sve umirovljenike koji imaju mirovinu u iznosu do 2.000,00 kn.

Umirovljenicima s prebivalištem na području Kaštela koji imaju mirovinu od 2.000,01 kn do 3.000,00 kn božićnice će se dijeliti u iznosu od 150,00 kn.

Umirovljenicima s prebivalištem na području Kaštela koji imaju mirovinu od 3.000,01 kn do 4.000,00 kn božićnice će se dijeliti u iznosu od 100,00 kn.

Podjela božićnica umirovljenicima obavljat će se 16., 17. i 18. prosinca (ponedjeljak, utorak, srijeda) od 8 do 14 sati na slijedećim lokacijama:

– prostorija Mjesnog odbora Kaštel Sućurac za Kaštel Sućurac i Kaštel Gomilicu
– prostorija Udruge umirovljenika u Kaštel Kambelovcu za Kaštel Kambelovac i Kaštel Lukšić
– prostorija Udruge tjelesnih invalida u Kaštel Novom za Kaštel Stari
– prostorija Lovačkog doma u Kaštel Novom za Kaštel Novi i Kaštel Štafilić.

Pri preuzimanju božićnice umirovljenici su dužni predočiti svoju osobnu iskaznicu, zadnji odrezak od mirovine, a ukoliko ga ne posjeduju, onda izvadak iz banke ili rješenje o mirovini. Umirovljenici su se dužni potpisati na dokumentu kojim dokazuju umirovljenički status, a koji će ostati za evidenciju o preuzetoj božićnici.

Također će se odlukom Gradskog vijeća grada Kaštela božićnice dijeliti nezaposlenim osobama s prebivalištem na području grada Kaštela, a prema evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i to onima koji su upisani u evidenciju do 30.11.2019. godine.

Nezaposlene osobe identitet će potvrditi predočenjem važeće osobne iskaznice, a svoju božićnicu u iznosu od 200,00 kn mogu preuzeti

– na ulazu u gradsku športsku dvoranu u Kaštel Sućurcu 16., 17. i 18. prosinca od 8-14 h.

Osobe koje su korisnici minimalne zajamčene naknade, odlukom gradonačelnika, dobit će božićnicu u iznosu od 200,00 kn.

Oni koji su korisnici minimalne zajamčene naknade, a ujedno i u evidenciji HZZ-a kao nezaposleni mogu pravo na božićnicu ostvariti samo po jednom kriteriju.

Božićnice će građanima biti isplaćene iz gradskog proračuna, a u obliku poklon-bona koji se može iskoristiti u trgovinama Tommy d.o.o. i Ribola d.o.o.

Božićnice roditeljima poginulih branitelja uručit će gradonačelnik 18. prosinca u 11 sati u gradskoj vijećnici.