Početna Kaštela Pakleno jutro u Kaštel Starom: 48-godišnjakinja oštetila pet vozila i fasadu zgrade,...

Pakleno jutro u Kaštel Starom: 48-godišnjakinja oštetila pet vozila i fasadu zgrade, napala tri građanina i dva policijska službenika

2246
UDIO

Pravu dramu imali su u srijedu ujutro stanari Iločke ulice u Kaštel Starom kada je u svoj suludi pohod krenula njihova 48-godišnja mještanka koja živi u susjednoj Baranjskoj ulici. Ona je kamenjem i raznim predmetima oštetila pet parkiranih osobnih vozila i fasadu zgrade u Iločkoj 3, te fizički napala tri građanina i dva policijska službenika prilikom policijskog postupanja.

Sve je krenulo oko 9,30 sati kada je kamenjem i drvenim granama 48-godišnjakinja počela udarati po parkiranom automobilu 38-godišnjeg mještanina iz čista mira i bez ikakvih stvarnih razloga, a zatim je krenula i prema njemu udarivši ga granom po zapešću lijeve ruke. Daljnji napad su spriječila dvojica prijatelja napadnutog čovjeka koji su je uhvatili jedan za jednu a drugi za drugu ruku te su je doslovce nakon toga pustili da ide svojim putem, iako se 48-godišnjakinja stalno otimala udarajući ih.

Petnaest minuta nakon toga na parkiralište ispred Iločke ulice došla je policija kojoj su građani pozvali i prijavili štetu na svojih pet automobila u vidu udubljenja na haubi ili poklopcu motora,uglavnom nastalih udarcima kamenjem po vozilima.

Kada je vidjela policajce 48-godišnjakinja je krenula prema njima držeći u ruci kamen od oko tri kilograma i vičući na oštećene građane:”I policiju ste zvali,a dobit će i ona svoje!” te je sa udaljenosti od desetak metara počela sitnim kamenjima gađati dvojicu policijskih službenika koji su uredovali. Policajci su se saginjali i izbjegavali kamene projektile,ali je jedan kamen pogodio policajca u podlakticu lijeve ruke te su je nakon toga dvojica policajaca savladala zahvatom ključ na laktu i spustili na pod primijenivši sredstva za vezivanje. Isti policajac koji je zadobio udarac kamenom u ruku prilikom te intervencije zadobio je i ogrebotinu lijevog koljena,ali su sve ozljede lakše pa nije tražio liječničku pomoć.

Ali je zato medicinska pomoć zatražena za 48 godišnjakinju ali joj je dežurni liječnik dao sredstva za smirenje ne smatrajući da je treba hospitalizirati zaključujući da je sposobna s daljnje postupanje koje prema njoj slijedi,a nije bila ni pod utjecajem alkohola. Žena je tijekom rastroja osim što je kamenjem udubljivala automobile probila i fasadu na Iločkoj 3 na visini od četiri metra gdje je završio njen kamen bačen sa zemlje.

Nakon ovakvog divljanja i intervencije liječnika 48-godišnjakinja je dovedena na Prekršajni sud u Solin gdje je počela galamiti i rastrojeno se ponašati prema sutkinji te je odvedena na Odjel psihijatrije KBC Split gdje je netko stručan procijenio da joj treba daljnje liječenje te je i ostala na tom Odjelu.

Za nastala oštećenja na vozilima u vidu udubljenja i površinskih oštećenja utvrđuje se materijalna šteta. Protiv spomenute je podnijet Optužni prijedlog iz čl. 6. i 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda. U odnosu na oštećenja provest će se daljnje kriminalističko istraživanje kako bi se utvrdila šteta i kako bi oštećeni podnijeli prijedloge za progon za kazneno djelo uništenja i oštećenje tuđe stvari.