Početna Kaštela Maškare preuzele vlast u Kaštelima: Dogradonačelnik bježi u egzil

Maškare preuzele vlast u Kaštelima: Dogradonačelnik bježi u egzil

1531
UDIO

Maškare su sinoć i službeno preuzele vlast tako da već od danas maškare vladaju Donjim selim i Mašogradom. Kao i svake godine maškare najavljuju obilje dobre zabave i šale kako to već maškarama i priliči. Ključeve Grada za Donja sela, od dogradonačelnika Benutića  preuzeo je Miljenko Plemeniti Zlatanić , kako već sama  tradicija godinama nalaže , te obećao da će ih čuvati u ovo pokladno vrijeme.

Predsjednik KU Poklade , Ante Šuško  najavio je dobru zabavu te poručio.

-Očekujemo misec dana karnevala, zabave , maškaravanja. Želim da svi dođu , da se maškaraju. Nama će biti bolje a njima će biti isto kao do sada. Naš glavni krnjeval je na pokladni utorak 25.02. u 15:30 iz Lucijinog puta , preko rive do porta u Kaštel Starom. Nakon toga slijedi maskenbal u šatoru na Brcu u Starom , gdje će sve okupljene maškare zabavljati Siniša Vuco.

 

Dogradonačelnik Benutić, također je  predao je ključeve Grada predsjedniku KU Kampanel Bošku Skalicu  te će ovih mjeseca dana Mašogradom upravljati maškare.

-Sad kad smo preuzeli vlast bit će po našemu , nećemo ništa raditi ka ni oni . Oni nisu radili do sada, pa neka sad rade , a mi ćemo se odmarati , jer smo mi do sada radili poručio je sućuraški predsjednik.

– I sam sam nekad bio dio Poklada , tako da jako dobro poznajem ove ljude te me malo strah predati im ključeve. Ali šta da radimo , takva je užanca, takvi su običaji , a meni ne preostaje ništa nego otići u egzil kod ženinih u Trogir tako da ne moram gledati šta rade – kroz smijeh je pojasnio dogradonačelnik Benutić.

Ovom prilikom okrunjena je i mala kraljica Donjokaštelanskog krnjevala , Marta Radunić a velika kraljica je Ivana Kužić.

Vječna kraljica sućuraškog krnjevala Majda Ban poručila je da će raditi ono šta predsjednik kaže te nije nasjedala na ”provokacije” novinara.

I tako su se  članovi ove dvije krnjevalske udruge nastavili zabavljati do dugo u noć uz pjesmu i ples te najavili još jedno najluđe doba u godini uz poznati #teškojeukaštelimaostaritanepoludit.