Početna Hrvatska Snijeg u Zagori, susnježica na obali: ‘Naložite špakere, pustite svekrve nazad u...

Snijeg u Zagori, susnježica na obali: ‘Naložite špakere, pustite svekrve nazad u kuću!’

2220
UDIO
Ne kažu zalud kako je ‘veljača prevrtača’. Sintagma će se pokazati točna u samo nekoliko sati jer će proljeće brzo zamijeniti zima
Idilični prizori snijega, prije osam godina u Dalmaciji, barem će s temperaturnim vrijednostima vratiti nezaboravni osjećaj pored mora.

Još će u utorak, u prvom dijelu dana, temperature biti van prosjeka za ovo doba godine. Poprilično toplo vrijeme ipak se neće dugo zadržati.
Jak jugozapadnjak i jugo do kraja dana okrenut će se u sjeverni i sjeverozapadni vjetar, a na Jadranu buru. Olujne vrijednosti bilježit će se podno Biokova i Velebita.

Temperature će biti prikladnije ovom dobu godine, a za danas i sutra Državni hidrometeoroški zavod izdao je žuto i narančasto upozorenje.

Prognostičari najavljuju snijeg u Dalmatinskoj zagori koji će najobilniji biti na višim predjelima, a susnježica bi, po navodima, trebala doći i do obale.

Ivan Šolić, poznatiji kao Mali Vakula, na društvenim je mrežama situaciju koja nam predstoji kratko i smiješno opisao.
– Izvadite robu na sušila, pustite svekrve nazad u kuću, naložite špakere, izaberite dobre filmove, dignite sve 4 u zrak! Vraća nam se zima!, napisao je.

Ne kažu zalud kako je ‘veljača prevrtača‘. Sintagma će se pokazati točna u samo nekoliko sati jer će proljeće brzo zamijeniti zima.