Početna Dalmacija Olujna Dalmacija: Bura ‘zavezala’ trajekte, brodove i katamarane, ali i ‘prekinula’ opskrbu...

Olujna Dalmacija: Bura ‘zavezala’ trajekte, brodove i katamarane, ali i ‘prekinula’ opskrbu struje

801
UDIO

Crveni alarm opasnosti izdan je za područje Dalmacije koje je, dolaskom hladne fronte, na najvećem udaru. Najjača bura ove zime donijela je i brojne probleme u prometu, posebice pomorskom, a diljem Dalmacije ima i mjesta koja su ‘odsječena’ od opskrbe električne energije.

Zbog olujnih udara vjetra na dionici brze ceste Solin-Klis promet je zabranjen za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle.

Pomutnja je nastala i u trajektnom, brodskom i katamaranskom prometu.
U prekidu su trajektne linije: Zadar-Ist-Olib-Premuda, Split-Vela Luka, Ubli-Vela Luka-Split, Sumartin-Makarska i Sućuraj-Drvenik.
Do smirivanja vremenskih uvjeta do daljnjega ne prometuju ni brodske linije: Mali Lošinj-Unije-Susak, Zadar-Preko, a u lukama su ostali ‘zavezani’ i katamarani: Split-Hvar-Vela Luka-Ubli, Split-Milna-Vis, Split-Bol-Jelsa, Milna-Rogač-Split.

Cetinska krajina ostala je bez električne energije u noći. Od 1 sat bez struje su Vedrine, dio Čaporica, Ugljane, Gardun, Bajagić, Bili Brig, Čačijin dolac, Priorica, dio Čitluka te Koljane, a sinoć je i dio Strožanca ostao bez opskbe električne energije.