Početna Kaštela Jaka bura nasukala tanker na stijene u Kaštelanskom zaljevu! Brod je usidren...

Jaka bura nasukala tanker na stijene u Kaštelanskom zaljevu! Brod je usidren u neuobičajenom položaju, nema ozlijeđenih ni prodora mora

798
UDIO
izvor dalmacijadanas.hr

Talijanski tanker “Rinella M” nalazi se u Kaštelanskom zaljevu, točnije u blizini hridi koje se pružaju istočno od otočića Barbarinca.

Riječ je o poziciji po sredini zaljeva, između ribarske luke Brižine u Kaštelima i splitskog predjela Stinice.

Kako neslužbeno doznajemo, brod je noćas nešto poslije 3 sata isplovio s Ininog terminala za naftne derivate u solinskom Svetom Kaji, a nekoliko desetaka minuta kasnije našao se na stijenama udaljenima kilometar zapadnije.

Brod je prije havarije obavio iskrcaj tereta i trenutno je opterećen samo balastnim vodama.ž

Lučki kapetan Željko Kuštera nam je kazao kako nema ozlijeđenih.

– Srećom nema ni prodora mora pa tako ni onečišćenja. Pripremamo se za osukavanje koje ćemo obaviti čim to vrijeme dozvoli – kratko nam je kazao lučki kapetan.

“Rinella M” doplovila je u utorak iz Bakra u Sveti Kajo s teretom naftnih derivata, a riječ je o brodu nosivosti 44.000 BRT i dužine 172 metra, u vlasništvu kompanije “Augusta Due” iz Udina. Izgrađen je 2006. godine.

Čitatelj nam je javio da je brod bacio sidra, ali se nalazi pramcem suprotno od smjera vjetra, što je neubičajeno u ovakvim situacijama.