Početna Kaštela Otkriveni detalji krvavog obračuna u Kaštelima

Otkriveni detalji krvavog obračuna u Kaštelima

6986
UDIO

U KAŠTELIMA se sinoć oko 22:50 odigrao krvavi obračun u kojem je ubijen 36-godišnji M. B., a ranjeni su 29-godišnji J.Č. i još jedna osoba.

Policajci su ubrzo sve blokirali, a iz policije su jutros potvrdili kako su u službene prostorije PU splitsko-dalmatinske tijekom noći dovedene tri osobe koje se dovode u vezu s događajem.

“U tijeku je kriminalističko istraživanje nad tri osobe”, izvijestila je u jutros glasnogovornica spliske policije Antonela Lolić. Rekla je i da su dvojica teško ozlijeđenih zadržani na bolničkom liječenju. Očevidom na mjestu događaja rukovodio je zamjenik Županijskog državnog odvjetnika u Splitu.

Policijski inspektori na terenu su i jutros a između ostalog pokušavaju doći i do snimki s nadzornih kamera objekata u blizini kako bi utvrdili kako se točno obračun odigrao.

Detalji krvavog obračuna

Sve je počelo kada su napadači su u centar Kaštel Kambelovca došli s tri osobna automobila a potom i opkolili trojicu muškaraca, javlja Slobodna Dalmacija.

Prema neslužbenim informacijama, radilo se o dogovorenom susretu radi rješavanja nesuglasica između napadača te J.Č. s kojim je tu večer bio sada pokojni M.B. 36-godišnjak je bio okružen članovima suparničke skupine prije nego li je ustrijeljen.

On je navodno na mjesto obračuna stigao motociklom koji je nakon krvavog sukoba pokriven zaštitnom folijom, a čuvala ga je policija, 700-tinjak metara od mjesta ubojstva i ranjavanja.

Iako je navodno na sebi imao pancirni prsluk, tragično preminulom nije pomogao. J.Č. nije zadobio po život opasne ozlijede, no teško je ozlijeđen, baš kao i treći ranjeni.

“Ljudi moji, to vam je bilo grozno. Kiša je padala,  a ovaj jadan ubijeni momak je ležao na tlu pokriven nekim sivim najlonom. Čuvala su ga dva ili tri interventna policajca jer se čekalo nekoga da započnu očevid. Bilo je oko tri sata ujutro, a on je još kisnuo mrtav. Kažu da je imao pancirku, ali su ga opet uspili ubit. Nije pogođen u glavu”, kazao je Slobodnoj Dalmaciji zgroženi mještanin Kaštel Kambelovca.

Među pripadnicima krim miljea već se nagađa tko su počinitelji, s tim da se smatra kako je primarna meta bio Čabraja. Za sada su, kako je poznato, uhićena trojica, a kad je riječ o motivu, govori se o neraščišćenim odnosima vezanim uz jedan od lokala na tom području.

Navodna prva meta napada već preživjela dva pokušaja atentata, sad i treći

Ranjeni mladić  koji je već preživio dva pokušaja atentata prošle godine. U ožujku 2019. ga je SMS-om ženska osoba namamila u klopku u Kaštel Sućurcu gdje su ga dočekala dvojica na skuteru te je jedan izvadio pištolj i zapucao na njega.

Pogođen je u ruku, bedro i lopaticu, nakon čega se sam odvezao do ambulante Hitne pomoći u Kaštelima i pozvao policiju. U istu bolnicu je primljen s ranama od metka i krajem siječnja prošle godine kada je tvrdio da se sam ranio iz svog pištolja.

Sućut obitelji tragično preminulog kaštelanina, Portal www.kastela.com

IZVOR: index.hr