Početna Hrvatska Olujni vjetar stvara probleme u prometu: Zatvorene su dionice na autocestama, vozi...

Olujni vjetar stvara probleme u prometu: Zatvorene su dionice na autocestama, vozi se usporeno

427
UDIO

Zbog olujnog vjetra za sav promet zatvorena je autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak za osobna vozila je preko Gračaca, Obrovca i Karina, a za ostale skupine državnim cestama preko Knina i Kistanja), javlja HAK.

Također su zatvorene i DC8 Jadranska magistrala između Karlobaga i Svete Marije Magdalene, DC54 Maslenica-Zaton Obrovački i Paški most.

Samo za osobna vozila otvorene su: autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica (obilazak za ostale skupine je državnom cestom DC3 kroz Gorski kotar), Jadranska magistrala (DC8) između Senja i Karlobaga, DC1 Borje-čvor Udbina-Klapavice, DC27 Gračac-Zaton Obrovački.

Na brzoj cesti DC1 Solin-Klis i na Krčkom mostu zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I.skupina), a na autocesti A7 Draga-Šmrika, lokalnoj cesti Križišće-Kraljevica i Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Senja dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II.skupina).

Zbog povećane gustoće prometa tijekom dana povremeno se vozi uz kraće zastoje na pojedinim dionicama autocesta, u blizini odmorišta, kod ulaza ili izlaza s autocesta, na prilazima turističkih središta duž obale te na dionicama cesta na kojima se zbog radova vozi prema privremeno postavljenoj signalizaciji.

Na Jadranskoj magistrali (DC8) povremeno se vozi usporeno na području Kaštela, Omiša, Podgore, Podace, Komarne, Solina i Zatona (Dubrovačko-neretvanska županija).