Početna Hrvatska Nakon bure i olujnih udara, vrijeme sunčanije i opet toplije

Nakon bure i olujnih udara, vrijeme sunčanije i opet toplije

470
UDIO

Nakon noćne i jutarnje slabe do umjerene bure, na srednjem će Jadranu puhati jugozapadnjak i zapadnjak, prema otvorenome sjeverozapadnjak. Očekuje se pretežno sunčano s najvišom temperaturom od 27 do 30 stupnjeva, kao i na krajnjem jugu Hrvatske gdje će također puhati slab i umjeren jugozapadnjak, prema otvorenome sjeverozapadnjak, a u noći i ujutro bura. More uz to malo, uglavnom samo na otvorenome moguće umjereno valovito.

Sljedećih dana povratak vrućine, prevladavat će sunčano vrijeme.

U subotu postupno oblačnije, zapuhat će sjeverac te će barem na zapadu zemlje biti malo manje toplo. A porast će pritom vjerojatnost za mjestimičnu kišu i grmljavinu.

Sunce će obilježiti i drugi dio tjedna na Jadranu. Bit će pritom vruće sa slabom do umjerenom burom u noćnim i jutarnjim satima te jugozapadnim i sjeverozapadnim vjetrom sredinom dana i poslijepodne. A u subotu će na sjevernom dijelu zapuhati bura koja će jačati.

Prvih 7 dana srpnja nije donijelo mnogima očekivano stabilno, suho i vruće vrijeme. A čini se da ni prema sredini mjeseca neće biti veće promjene, barem na kopnu, piše HRT.